“IP Man”

ip 3

Hvis man er til Kung Fu-film og har (ligesom jeg) været en smule træt af, at markedet de senere år ikke ligefrem har bugnet med kvalitative bud på film i denne genre, så bliver forventningerne heldigvis indfriet med den biografiske spillefilm “Ip Man”…  Her er der smæk for alle skillingerne og kampscenerne er yderst velkoreograferede…  Timingen, klipningen og selve iscenesættelsen i forhold til vinkler, zoom, og panorering er udført på et yderst højt kunstnerisk niveau – og man er grebet af den spændende handling…

ip 4

“Ip Man” er baseret på en virkelig person, som tilbage i 1930’erne drev en karateskole i Hong Kong…  Han var en sand mester inden for en helt særlig gren af Kung Fu, men da japanerne invaderer Kina og overtager hans by, må han midlertidigt lukke skolen og udføre hårdt arbejde for de skånsesløse japanske soldater.  Da krigen endelig slutter efter otte lange år, genåbner han sin karateskole og én af hans elever bliver selveste Bruce Lee…

ip 5

Donnie Yen spiller rollen som Ip Man med stor overbevisning, og hans evner indenfor kung fu og karate er uovertrufne…  Filmen er virkelig et løft for genren og det klæder den helt sikkert, at der ikke kun er fokus på kampscenerne, men at den overvejende vægt bliver lagt på, at få formidlet en rigtig god fortælling…  For med “Ip Man” får man begge dele – både en rigtig spændende historie, men sandelig også scener, hvor kung fu udøves i stor stil…

ip 2

Jeg var meget positivt overrasket over filmen, og glæder mig vildt meget til fortsættelsen…  I Danmark er der desværre kun udkommet 3 film, men der eksisterer i alt foreløbig 5 film, hvor også en sjette film er på vej med titlen “Ip Man 4” og igen med Donnie Yen i hovedrollen…  De øvrige film hedder henholdsvis “Ip Man 2” (også med Donnie Yen), “The Legend is born – Ip Man” (uden Donnie Yen), “Ip Man – The final fight” (uden Donnie Yen), og “Ip Man 3” (igen med Donnie Yen)…

“Ip Man” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar