“Dragon Blade”

dragon 2

Jackie Chan har lavet en stor del film gennem sin karriere…  De fleste har haft et komisk islæt kombineret med en imponerende mængde stunts og kampscener, som kan tage pusten fra selv den mest garvede tilhænger af action-film… I “Dragon Blade” er der skruet ned for kung fu-scenerne og også for komikken, men vi får stadig masser af action og kamp-scener serveret i form af episke slag, som udkæmpes mellem romerne og en kinesisk hær…

En romersk hær har forvildet sig helt over til Kina, hvor de forsøger at indtage og styre Silkevejen, som er hovedfærdselsåren for handel mellem de asiatiske lande…  En kinesisk hær er udpeget til at forsvare denne rute, og derfor opstår der kamp om herredømmet…  I løbet af ganske få dage bliver der opført et fæstningsværk af uovertrufne dimensioner, og kun efter ganske kort tid er hele byggeri endt i rygende ruiner efter de talrige hårde kampe, som er blevet udkæmpet…

dragon 3

Jackie Chan har aldrig rigtig haft det store talent for selve skuespillet, men har mest vundet berømmelse for sine vanvittige stunts og hans uovertrufne evner inden for at udøve kung fu…  I “Dragon Blade” er alt dette nedtonet, og man skulle derfor mene, at der ville være tale om en mere seriøs og alvorlig tone i filmen, end hvad man er vant til…  Dette er dog ikke helt tilfældet – For Jackie Chan kan bare ikke lade seriøsiteten være fremherskende, og betoner stort set alle de scener, som han medvirker i, med et strøg af humor, hvilket efter min mening bringer filmen lidt af sporet…

Efter sigende skulle filmen være baseret på virkelige historiske begivenheder – Og derfor ville jeg også mene, at man af respekt for formidlingen af dette vigtige øjeblik i historien kunne holde en sober og anstændig tone…  Dette formår man desværre ikke, og det er her kæden hopper lidt af for mit vedkommende…

dragon 4

John Cusack i rollen som romersk hærfører tilfører heller ikke filmen et særligt løft på nogen måde, og Adrian Brody har aldrig i sin karriere været repræsenteret i så latterlig rolle, som i “Dragon Blade”…  Man skal således ikke forvente nogen ny “Braveheart” i “Dragon Blade”, men hvor kunne det have været både en glæde og en fest, hvis filmen bare havde tangeret en lignende kvalitet…  I stedet ender filmen med at blive en af de såkaldt middelmådige filmoplevelser, som efterhånden tæller rigtig mange i min samling…

“Dragon Blade” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar