“Kingsman – The Secret Service”

king 2

Jeg havde forventet noget andet af denne film, end det jeg fik…  “Kingsman – The Secret Service” er en blanding mellem en hyped-up actionfilm og en letbenet komedie, og den har alt for mange steder, hvor balancen mellem disse to ting krakelerer og ender på et overdrev, hvor platheden desværre også indfinder sig…

Et totalt hemmeligt spion-agentur bestående af yderst veltrænede agenter forment klædt i habitter og jakkesæt rekrutterer en ny menig spion, som skal oplæres i det farlige job, som kræver både behændighed og dygtighed…  Den første opgave handler om, at en chip skal opspores og destrueres, da den er af yderst dødbringende karakter…

kingsman 3

Man får en temmelig meget anderledes film med “Kingsman – The Secret Service”, end man umiddelbart forventer, og det er især i afviklingen af de fejende eksplosive actionscener, at filmen skiller sig ud fra, hvad man normalt oplever på film…  Det er fuldstændig vanvittigt og virkelig komplet sindssygt overdrevent iscenesat, og det er samtidig både energisk og dynamisk visuelt velfungerende, men ikke nok til at basere filmens endelige bedømmelse på…

Af og til kan man kalde “Kingsman” for en letvægtsudgave af James Bond, men den er baseret langt mere på det humoristiske frem for det mere seriøse, som man kender det fra den altovervejende part af Bond-filmene…  Min begejstring for filmen var ikke så stor som flertallet af filmens publikum, men den er langt hen af vejen både interessant og underholdende, og især historien om udvælgelsen og træningen af den nye rekrut virker opløftende for filmen og bringer minder hen i retning af filmene om Peter Parkers tilblivelse af Spiderman…

Kingsman 4

Filmen vinder helt klart sine fleste point på sin opfindsomhed i de actionscener, som afvikles undervejs i filmen, men for mig skal der altså noget mere til – såsom eskalerende intensitet gennem filmens handling og mere dybde i de forskellige lag af filmen…  Rent skuespilsmæssigt er filmen ganske godt castet, men specielt overbevisende eller troværdige er de respektive medvirkende i deres roller ikke – men derimod er karakterne både sjove og en smule latterlige, hvilket i visse henseender også er med til at ødelægge filmen…

Alt i alt lander jeg “Kingsman – The Secret Service” som en middelmådig filmoplevelse – Og må beklage overfor filmens mange mere positive tilhængere, at jeg ikke formår at dele deres entusiasme for filmen…  Den gik altså bare ikke rent ind hos mig…

“Kingsman – The Secret Service” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar