“In a Valley of Violence”

Valley 2

Jeg havde ellers svoret, at man aldrig (som i aldrig) nogensinde kunne kopiere de klassiske mesterværker, som instruktør Sergio Leone iscenesatte tilbage i slutningen af 1960’erne…  De var originale, stilistiske i hele produktionsdesignet, kunsterisk gennemtænkt på alle mulige måder og ikke mindst ledsaget af blændende komponisationer skabt af Ennio Morricone…  Med “In a Valley of Violonce” får vi noget af det samme serveret, og derfor er jeg nødt til at trække mine ord og min påstand tilbage (og bøje mig i støvet for den spirende instruktør)…  Man får ikke helt præcist det samme, men Ti West har i høj grad skelet til den mesterlige Sergio Leone…  Med “In a Valley of Violence” får man en hårdkogt western serveret, som ledsages af musik, der tangerer Morricone’s mesterværker – Og man får virkelig en moderne og vanvittig spændende cowboy-film, som i billedopbygningen og kameraføringen dog ikke ligner klassikerne…

Valley 3

Ethan Hawke spiller en revolvermand på gennemrejse, som uheldigvis bliver indblandet i noget ballade i en støvet lille by, hvor en flok lokale bøller hærger og styrer byen med hård hånd…  Revolvermanden kommer dem desværre på tværs, og det mener de ikke, at han skal slippe godt fra – hvorefter de forulemper ham på ret så grusom vis…  Derved regner de med, at han stikker halen mellem benene, men her tager de grueligt fejl – Og de kommer i høj grad til at fortryde deres handlinger, da først revolvermanden iværksætter en hævnaktion på den kriminelle bande…

Valley 5

Ethan Hawke har altid været en stabil skuespiller og har fortolket forskellige karakterer på film på både troværdig og overbevisende facon, hvor hans indlevelsesevne i rollen har tilført dem et ekstra lille pift…  I “In a Valley of Violence” gør han ingen undtagelse, og han leverer endnu en gang en yderst formidabel skuespilspræstation, hvor man både føler med hans karakter og sympatiserer med hans måde at håndtere den forfærdelige gerning, som han udsættes for…  Resten af skuespilsholdet fylder deres roller ret godt ud, men især bliver man nødt til at fremhæve John Travolta i en mindre (men særdeles betydningsfuld) rolle som sherif – Han leverer selvfølgelig endnu en gang den forventede vare… Filmens store overraskelse (og uden tvivl en af de meget positive af slagsen) er Taissa Farmiga, der spiller rollen som den særdeles yndige og tiltalende bestyrer af byens hotel – Hun er helt igennem ganske fortræffelig i rollen, hvor hun giver den som charmerende og hjertevarm ung kvinde, som både er handlekraftig yderst veltalende – Hun er simpelthen fantastisk i rollen…

Valley 6

Lige fra anslaget i filmen er man på alle måder hooked…  “In a Valley of Violence” er simpelthen en vildt forfriskende western, som hele vejen igennem leverer underholdning på en raffineret og samtidig simpel måde, og som med opfindsom ynde kopierer en del elementer fra Sergio Leone’s mesterlige kunstværker – Lige fra de indledende rulletekster og frem til de afsluttende rulletekster vil billederne fra de ikoniske klassikere fremstå fuldstændig klart i hjernebarken…

Valley 4

Det er virkelig en flot præstation af Ti West, som tydeligvis har lagt både hjerte og sjæl i filmens tilblivelse…  Jeg er både imponeret og benovet over resultatet – Og filmen står helt klart som en af dette årti’s mest positive overraskelser…  Jeg blev simpelthen helt glad i låget over, at denne film gled fuldkommen ubesværet gennem mine kritikerøjne – Der er kun ganske få elementer (blandt andet mere dybde i handlingen og en mere dybdegående karakteristik af filmens medvirkende) , som gør, at den ikke får tildelt en top-karakter…

“In a Valley of Violence” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar