“The Accountant”

account 2

“The Accountant” betyder “Revisoren” på dansk – Men her kan alle vist nok blive enige om, at en fordanskning af den oprindelige titel vil virke temmelig plat…  “The Accountant” er en ganske udmærket thriller med en veloplagt Ben Affleck i hovedrollen – og selve plottet er både avanceret, spændende, interessant og godt udtænkt…

Ben Affleck spiller Christian Wolff, der udgiver sig for at være en tør og kedelig revisor, men som i virkeligheden er en iskold lejemorder…  Under hans barndom fandt man ud af, at han havde en form for autisme, men som voksen har han lært at leve med sin sygdom og at tøjle de afvigelser fra normalen, som ville få ham til at tiltrække sig for meget opmærksomhed…  Hans diagnose som autist kommer ham dog i særdeleshed tilgode i hans arbejde (både som revisor og som lejemorder), da han er meget nøjeregnende og omhyggelig med at få planlagt og organiseret alt sit arbejde – og han har derfor kun få uforudsigelige parametre at arbejde med i sin(e) profession(er)…

account 3

Ben Affleck har efterhånden en længere filmkarriere lagt bag sig, hvor de fleste af hans præstationer har været troværdige og interessante…  Dog har han (efter min uforbeholdne mening) fejlet gevaldigt med rollen som Batman i DC’s seneste indspilninger, hvor den kappeklædte helt forsøger at rydde op i underverdenen…  Affleck bliver i mine øjne aldrig nogen rigtig Batman, og derfor er det også herligt befriende at opleve ham i netop en film som “The Accountant”, hvor hans potentiale som en god og stabil skuespiller med rette kommer frem…  (Jeg kan også nævne hans præstation i “Kvinden der forsvandt”, som en af hans seneste rigtig gode præstationer)…  “The Accountant” er Ben Afflecks film, og han bærer den rigtig godt hele vejen igennem…

Filmens handling kræver, at man er med hele vejen…  Derfor er “The Accountant” ikke en film, hvor man kan tillade sig at koble hjernen fra…  Manuskriptet til filmen er velskrevet og hænger godt sammen, og hvis man tillader sig at dele filmen op i mindre dele, så fungerer hver del rigtig godt hver for sig, men også i sin helhed…  Desværre går gassen lidt af ballonen hen imod slutningen, hvor der ganske vist bliver udvekslet en hel del skud, men hvor man som publikum også forventer en mere hårdkogt og kontant konfrontation med skurken i det forestående klimaks, end hvad man får serveret…

account 4

Gavin O’Connor har iscenesat “The Accountant” – og har for så vidt også gjort det ganske godt og grundigt…  Dog kommer han ikke helt så meget i bund med det følelsesmæssige aspekt i filmen, som tilfældet fx var i den særdeles fremragende “Warrior”…  O’Connor ved dog, hvilke knapper han skal trykke på, for at filmen bliver både spændende og actionpræget i sin form som thriller, og han udmærker sig også ved at strække scenerne en anelse længere, end den gennemsnitlige instruktør har for vane – Og jeg er en lille smule spændt på, om dette bliver et varemærke for ham i kommende film…

Er man til film, hvor man skal bruge tænkeren – og hvor man samtidig godt kan lide at udfordre sin viden om økonomisk bedrag, så er “The Accountant” et godt bud på en god film…  Jeg var desværre ikke helt solgt, men syntes dog stadig, at den var ganske underholdende det meste af vejen…  “The Accountant” er det tænkende menneskes version af “John Wick” – Og helt sikkert langt bedre end gennemsnittet af Jason Bourne-filmene…

“The Accountant” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar