“Skiptrace”

skip 2

I starten af 1970’erne havde Kung Fu-eksperten Bruce Lee sin storhedstid på film…  Han nåede ikke at lave specielt mange film før sin alt for tidlige død, men han formåede alligevel at sætte sit præg på sin genre og slog både igennem i Asien, Europa og USA…  Og hans film var frem for alt seriøse…

Jackie Chan så et stort lys i Bruce Lee og fik snart også slået igennem med en hulens masse film, hvor vilde stunts og sygt koreograferede Kung Fu-scener blev højt prioriteret…  Jackie Chan’s film bar dog – (i modsætning til Bruce Lee’s film) -også rigtig meget præg af at være komiske – Og humoren kunne nemt sammenlignes med den slapstick, som Buster Keaton var banemand for tilbage i stumfilmenes storhedstid i 1920’erne…  Helt frem til i dag har Chan’s film haft denne komiske tilgang – Og “Skiptrace” er ingen undtagelse…  Men desværre fungerer den bare ikke særlig godt…
Jackie Chan spiller en politimand, som vil hævne en kollega…  Han kobles mere eller mindre ufrivilligt sammen med en amerikansk efterforsker, som desværre volder større problemer, end han gavner…

skip 3

At koble Jackie Chan sammen med en amerikansk skuespiller er set før…  I “Shanghai Noon” og “Shanghai Knights” spiller han sammen med Owen Wilson, og i “Rush Hour” spiller han sammen med Chris Tucker – og begge disse former for samarbejde fungerer rigtig godt, hvor kemien mellem de to hovedroller er rigtig god…  I “Skiptrace” fungerer makkerskabet ikke særlig godt…  Kemien er dårlig og generelt springer der bare ingen gnister mellem Jackie Chan og Johnny Knoxville…

Actionsekvenserne fungerer delvist, men også kun fordi koreografien er gennemtænkt…  Slagsmålene får  dog tankerne henledt på de gode gamle film med Bud Spencer og Terence Hill i hovedrollerne som to hårdtslående fyre, der kunne få tingene til at gå lystigt for sig…  “Skiptrace” er iscenesat af Renny Harlin og han har helt sikkert lavet bedre film…  Med denne flopper han virkelig i en grad, så man græmmes…  Tempoet fra actionscenerne kan langt fra holdes filmen igennem, og hele plottet er i det hele taget ret latterligt og tyndt sat op…

skip 4

Det er dog imponerende at opleve Jackie Chan folde sig ud i ret så teknisk avancerede stuntscener i en alder af 62 år…  Chan har i flere tilfælde været alvorligt kvæstet efter mislykkede stunts, og i længere tid har det også været kotumen, at der sammen med rulleteksterne vises klip fra optagelserne, hvor det er gået galt – og sådan er det også i slutningen af denne film…  62 år og still going strong – og ifølge rygterne, så har Jackie også en del filmprojekter i de kommende par år, som så forhåbentlig er bedre end denne…

“Skiptrace” er en ret så mislykket film efter min mening – og hvor er det ærgerligt, at Renny Harlin misser ud på at banke niveauet højere op, som vi jo har set ham gøre med “Die Hard 2”, “Cliffhanger” og “The Long Kiss Goodnight”…
Min anbefaling med hensyn til “Skiptrace” er, at man bare skal lade den ligge, at man skal gå uden om den, at man skal overse den, at man skal ignorere den, at man skal lade være med at se den, at man slet og ret skal tro på, at det er en dårlig film…

“Skiptrace” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar