“Wonder Woman”

wonder 2

Sjældent har mine forventninger været så høje til en superhelte-film, som tilfældet har været med “Wonder Woman”… DC (som er den største konkurrent til Marvel) har med de seneste film om Superman på ingen måde gjort sig fortjent til at kunne lægge navn til de største filmiske mesterværker…  “Man of Steel” var en rodet omgang, og “Dawn of Justice” var endnu værre – og begge film virkede som to lange optakter til den forestående “Justice League”, som samler de fleste af heltene fra DC-universet i en storslået kamp mod (sandsynligvis) en stor gruppe af de mest ondsindede skurke fra selve samme univers…  I “Dawn of Justice” stjal Wonder Woman fuldstændig billedet med sin korte medvirken hen imod slutningen af filmen – og hun var uden tvivl den mest interessante og (måske også) mest troværdige figur i hele filmen…  Og derfor kunne det kun blive interessant at se hende i sin egen film…

wonder 3

Heldigvis kunne forventningerne også indfries – og endda i en meget høj grad…  “Wonder Woman” er noget nær den fuldendte superhelte-film…  Der er en fantastisk spændende forhistorie, hvor man oplever den unge Diana vokse op blandt amazonerne på en afsides beliggende ø i Middelhavet…  Derefter oplever man den voksne Diana blive introduceret til den virkelige verden, hvor hun også opdager sin egen styrke og sine enorme kræfter…  Samtidig finder hun ud af, hvem hun er og ikke mindst, hvad der for hende er værd at kæmpe for…  For netop på dette tidspunkt er verden i krig, og folk er både forskræmte og i pinefuld nød – og Dianas indædte kamp for fred og retfærdighed gør, at hun med al sin guddommelige magt forsøger at sætte en stopper for den første verdenskrig, som fandt sted i årene 1914-1918…

wonder 4

“Wonder Woman” er fantastisk hele vejen igennem…  Man bliver fuldstændig grebet af historien, og bliver helt og holdent forblændet af de mageløse action-scener, som bringer kamp-scenerne på film op på et helt nyt niveau…  Det er flot og kunstnerisk udført – og instruktør Patty Jenkins har vist sig særdeles opfindsom i både udviklingen og afviklingen af disse bombastiske scener, som i en sjælden grad får én til at spærre øjnene op…  Patty Jenkins er i øvrigt den første kvindelige instruktør på en superhelte-film, og hun har gjort et fantastisk stykke arbejde, hvor hun også tydeligvis har lagt vægt på at tildele filmen en helt særlig form for sjæl og patina, hvilket klæder filmen rigtig godt, og giver den personlighed…

wonder 6

Wonder Woman er en yderst interessant karakter – og hun fortolkes ikke mindst med stor indlevelse og overbevisning af Gal Gadot…  Interessant er det også, at Wonder Woman ikke har fået sine kræfter fra kosmisk stråling, fra radioaktiv bestråling eller fra mutation, men at hun er en Gud, der ifølge den græske mytologi er sat på Jorden for at være med til at skabe og opretholde den altoverskyggende fred i kærlighedens ånd – Og denne opgave klarer hun i særdeles overbevisende grad…  Mange af Marvels helte blegner i sammenligning med Superman’s uovervindelighed, og med Wonder Woman som allieret i kampen mod ondskaben, så har DC ret stærke kort at spille ud…  Man kan kun glæde sig til “Justice League”, hvor også Aquaman, Batman, Flash, Green Arrow, Cyborg og Green Lantern skulle medvirke – (Er spændt på hvor mange helte, DC har smidt ind i filmen – og så håber jeg at Zack Snyder er i stand til at lave en rigtig god film, som kan leve op til den kvalitet, som Patty Jenkins har vist med “Wonder Woman”)…

wonder 5

“Wonder Woman” er en rigtig god film, og ikke mindst på den tekniske side er filmen helt igennem formidabel…  Både musikken, klipningen og kameraføringen er overdådig på alle måder…  Desuden er special-effekterne fuldstændig flot gennemarbejdet og er rige på detaljer…  Og ud over, at Gal Gadot er et fund til rollen som Wonder Woman, så leverer Chris Pine også en ganske glimrende præstation i rollen som engelsk soldat…  Har man brug for at koble af og blive underholdt med en kvalitetsmæssig blændende film, så kan man roligt kaste sig over “Wonder Woman” – Man bliver bestemt ikke skuffet…  Personligt var jeg solgt (og mine arme var oppe over hovedet af begejstring efter filmens slutning) – og jeg glæder mig til at følge heltinden på sine fortsatte eventyr i kampen for fred og retfærdighed…

“Wonder Woman” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar