“Texas Killing Fields”

texas 2

“Texas Killing Fields” er en af den slags film, som er rigtig svære at bedømme…  Jeg var totalt opslugt af handlingen i over halvdelen af filmen, hvor man nærmest blev grebet af den intense stemning, som man blev præsenteret for – Men desværre mistede filmen noget af pusten hen imod slutningen, hvor jeg nok havde forventet en eller anden form for forløsning…  Men for pokker, hvor er filmen bare deprimerende at overvære – Og netop denne depressive tilstand formidler instruktør Ami Canaan Mann (der i øvrigt er datter af Michael Mann) på glimrende vis, og maler et billede op af et samfund, hvor den krakelerede overflade er fuldstændig umulig at rette op på…

To kriminalbetjente efterforsker en sag, hvor flere unge piger er blevet fundet myrdet rundt omkring i Texas…  De kommer hurtigt på sporet af nogle kriminelle typer, som i forvejen er i politiets søgelys, men desværre lykkedes det dem ikke at nå til et gennembrud i sagen…  Til gengæld begynder alle mordene og alt det forfærdelige, der foregår bag de lukkede døre i slumkvartererne, at gå de to betjente på nerverne, og på hver deres måde tager de sagerne ind på et personligt niveau…

texas 3

“Texas Killing Fields” er på en gang en imponerende bedrift, mens den samtidig ikke er fulgt helt til dørs…  Man får associationer til både “Heat”, “Training Day”, og “Hell or High Water”, og stemningen er meget ubehagelig stort set hele filmen igennem… Både Sam Worthington og Jeffrey Dean Morgan i rollerne som de to betjente leverer fantastisk overbevisende skuespilspræstationer – og de er samtidig suppleret af en helt og aldeles formidabel Chloë Grace Moretz, som trods sin unge alder spiller med en indlevelse, som de fleste skuespillere vil misunde…  De tre nævnte bærer de centrale roller i filmen, og alle tre karakterer er interessante personer, som også gennemgår en tydelig udvikling hele filmen igennem…

Flere gange under filmen kom jeg også til at tænke på det internationale format, som præger filmen…  Det er på ingen måde typisk Hollywood, men derimod kan man ane noget ægte nordisk over “Texas Killing Fields”, hvor TV-serien “Den som dræber” eller “Forbrydelsen” tydeligt har samme islæt…  Der er intet glorværdigt over de to helte i filmen, men derimod er de fuldstændig på bar bund i deres efterforskning – og jo dybere de graver i de sociale lag af samfundet, jo flere lag af problemer dukker også frem til overfladen…  Problemer, som de intet kan stille op med, og som kommer til at tynge dem i deres arbejde med opklaringen…

texas 4

“Texas Killing Fields” er på ingen måde en feel-good-movie – Nærmere tværtimod…  Man får en isnende kold og gåsehudsfremkaldende historie serveret, som desværre får én til at tænke en del mere over, at tilværelsen for nogle mennesker rundt om i verden i virkeligheden ser ud, som den fremstilles i filmen, hvilket sætter ens eget liv rigtig meget i perspektiv…  Og netop denne realisme indfanges på glimrende vis af instruktøren, hvor skildringen af de usle og miserable liv (om høj eller lav status) får én til at overveje, hvad den dybere mening med, at mennesket er sat på Jorden, er…  Og denne kvalitet (eller store spørgsmål) er der ikke specielt mange andre film, som rammer…  Og så er den oven i købet inspireret af virkelige begivenheder, hvilket så bare ikke gør det hele endnu mere deprimerende og trist…

For mig var “Texas Killing Fields” absolut ikke en specielt opløftende film – Men den var absolut værd at se…  De første 70 minutter havde jeg helt klart tanken, at jeg ville lande filmen på en top-karakter, men som nævnt, så holder niveauet ikke i den sidste halve time – og jeg faldt (som de fleste andre filmkritikere) desværre også lidt fra…

“Texas Killing Fields” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar