“The Sublet”

sublet 3

“The Sublet” er en gyser, som på mange måder fungerer rigtig godt…  Den er både skræmmende og uhyggelig på en måde, som får én til at tænke på nogle af Alfred Hitchcock’s filmiske mesterværker, uden dog helt at komme på højde med disse…

sublet 5

Et ungt par flytter ind i en lejlighed, som skal fungere som base og hjem for deres fremtidige lykke både karrieremæssigt og familiemæssigt…  Manden er skuespiller og er meget væk, mens kvinden passer deres nye hjem og deres lille søn…  Snart viser det sig dog, at huset er hjemsøgt og kvinden begynder at udvikle en depressiv psykose, som kommer til at påvirke deres fremtidige lykke og få alvorlige konsekvenser for det stille og hyggelige liv, som de havde håbet på skulle blive en realitet…

sublet 2

Stemningen i filmen er meget intens, og der bygges fint op til et nervepirrende klimaks, som på nogle måder er forudsigelig, men på andre måder er helt anderledes end forventet…  Og det er netop stemningen og det uforudsigelige, som er filmens stærkeste kort…  Man får både associationer til “En kvinde skygges”, “Rear Window” og “Psycho” – Og derfor er det især i det psykologiske aspekt, at filmens fokus opererer, hvilket især hen imod slutningen også afløses af blodige scener, som kulminerer i en ret fed finale…

sublet 4

På den tekniske side er filmen ikke specielt kunstnerisk udført – Nærmere ganske ordinær i både kameraføring, klipning og designet af lyden…  Det meste af filmen foregår i den skumle lejlighed, og derfor udspiller den sig nærmest som et skuespil…  Dette er gjort før – også af Hitchcock – og det er ofte sket med en spændende vifte af, at man har leget med kreative muligheder for at gøre filmen interessant og anderledes…  “The Sublet” har ikke gjort brug af denne vifte, og den er derfor blot ganske jævn og ordinær i sin opbygning og i sin måde at blive afviklet på, men heldigvis er den stadig både spændende og uhyggelig…  Instruktør John Ainslie har ikke begået et mesterværk, men har lavet en gyser, som bestemt hører til i den gode ende…

“The Sublet” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar