“Morgan”

morgan 2

Af en eller anden uforklarlig grund faldt det mig ind at tro på, at “Morgan” ville være værd at se, men sådan blev det desværre ikke… Og sådan skal det jo også være en gang imellem – For når man ser noget skidt, så har man i langt højere grad en mere troværdig målestok, når man så ser noget rigtig godt…

morgan 3

“Morgan” er instrueret af Ridley Scott’s søn, der under sin fars vinger som producer forsøger sig med en sofistikeret science fiction-fortælling, hvor der tilmed er lagt op til en morale…  Filmen omhandler nemlig et etisk dilemma i forhold til hvorvidt man skal tillade at forske og eksperimentere med såkaldt kunstigt intelligente skabninger, som skal fremstilles og integreres i den almindeligt gængse befolkning…  Og en sådan er Morgan…  Vanvittig hurtig, lynende intelligent, overordentlig lærenem, og yderst farlig…  Morgan har nemlig evner ud over det sædvanlige, og har også forurettet skade på en af klinikkens ansatte…  En udsending fra den amerikanske regering bliver sat på opgaven at konstatere hvorvidt Morgan er til gavn eller til fare for samfundet – og denne opgave er på ingen måde nem, og især ikke da parametrene for at kunne drage en konklusion er så fuld af uforudsigelige faktorer…

morgan 4
I bund og grund skuffer “Morgan”…  Der er vitterligt ikke meget at komme efter, og selve handlingen afvikles også i et forfærdeligt sløvt tempo, hvor der stort set ingen udvikling eller fremskridt finder sted…  Skuespillet er også på en mærkelig måde svært at blive klog på – For på den ene side, så er det en smule beundringsværdigt at især de to hovedrolleindehavere kan holde den yderst kolde facade, og samtidig er det dræbende at opleve dem i så følelsesmæssigt ensformige præstationer, hvor der ikke er nogen form for afveksling i deres fremtoning…

morgan 5
Af og til forsøger instruktør Luke Scott at højne spændingen i filmen ved at lade Morgan eksplodere i vanvittige voldsudskejelser, men heller ikke dette har den ønskede effekt. Så alt i alt ender “Morgan” som en yderst skuffende film, som sandsynligvis rammer et helt særligt publikum med sin filosofiske tilgang til det at skabe kunstig intelligens – men vi andre dødelige må kede os bravt…

“Morgan” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar