“Jack Reacher – Never go back”

jack 2

Fortsættelsen til “Jack Reacher” er bedre end sin forgænger…  Der er dømt kompromisløs action, hvor handlingsforløbet udelukkende er koncentreret om at levere action uden så mange andre dikkedarer, og derfor bliver filmen både særdeles velfungerende og yderst spændende…

jack 3

Tom Cruise spiller endnu en gang hovedrollen som Jack Reacher, som er en omvandrende pensioneret officer fra den amerikanske hærs efterretningstjeneste, der har en usædvanlig uheldig tendens til fortsat at blive rodet ind i forskellige sager af kriminel og farlig karakter…  Således heller ingen undtagelse, da hans afløser i tjenesten pludselig bliver anklaget for ikke at have rent mel i posen…  Jack ser sig nødsaget til at hjælpe hende ud af kniben, og pludselig er de på flugt fra både myndigheder, militær og en gruppe af forbrydere, som ikke ønsker at blive afsløret i deres lyssky forretninger…

jack 5

Historierne om Jack Reacher har sit udspring i Lee Child’s bøger, (som jeg heldigvis også har givet mig i kast med, og som både er sofistikerede i sprog og handling – og tilmed spændende som bare pokker), og “Never go back” er ikke ligefrem nummer to i rækken af bøger, men i filmens verden kan man jo tillade sig alle mulige omskrivninger af det oprindelige materiale, således at meningen ikke går tabt fra de tidligere historier…

jack 4

I den første film om Jack Reacher – der også slet og ret hed “Jack Reacher” var det en smule svært at få defineret karakteren, men det er på ingen måde svært i “Never go back”…  Kun ganske få minutter inde i filmen er vi introduceret for den veltrænede og hårdtslående hovedperson, som både er handlekraftig og beregnende – Og den helt rette mand til at smide ind i en sag, hvor det at overleve med livet i behold bestemt ikke er en selvfølge…

jack 6

“Jack Reacher – Never go back” er en sand fryd for øjet…  Den er iscenesat af Edward Zwick, som altid har haft en forrygende sans for, at det visuelle udtryk i filmene rent kunstnerisk bliver højt prioriteret – og med denne film gør han ingen undtagelse…  Zwick serverer en actionmættet historie, der på ingen måde går på kompromis med netop dette tempofyldte og adrenalinpumpende handlingsforløb…  Der er ingen udenomshandlinger, hvor man føler, at filmen går i stå, men derimod en strømlinet og fremadrettet kurve, som forventeligt leder mod et eksplosivt klimaks…

Så er man til action og spænding, så er denne film bestemt et kig værd…

“Jack Reacher – Never go back” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar