“Hell or High Water”

hell 2

Forventningerne var ret høje, da jeg satte “Hell or High Water” i min DVD-afspiller – Og heldigvis kunne jeg efterfølgende konstatere, at mine forventninger blev indfriet…  “Hell or High Water” er en formidabel film – Den er både underholdende, dramatisk, overraskende og (efter min mening) også nyskabende indenfor sin genre (som nok mest tangerer i spændingskategorien)…

hell 3

Chris Pine og Ben Foster spiller to brødre, som har sat sig for at røve et par banker…  De har forberedt sig godt og grundigt hjemmefra, og de går efter de små banker, hvor de tidligt om morgenen (når bankerne åbner) slår til med hævede pistoler og masker for ansigtet – Nøjagtig som tilbage i det vilde vesten…  De lokale sheriffer kontakter Texas Ranger-myndighederne, og to betjente bliver koblet på sagen…  Banditterne er dog hele tiden et lille skridt foran ordensmagten, men pludselig vender billedet…

hell 5

“Hell or High Water” er stemningsfuld på rigtig mange måder – og må generelt betegnes som en rigtig fed filmoplevelse…  Handlingsforløbet er både energisk, actionpræget og dramatisk, og til trods for det tragiske omdrejningspunkt i filmen, så er den samtidig underlagt en underfundig humor, som ikke er til at stå for…  Filmen må derfor betegnes som virkelig velskrevet af Taylor Sheridan og iscenesættelsen, som David Mackenzie har stået for er intet mindre end forrygende, hvor handlingsforløbet afvikles i et hurtigt tempo, og hvor de enkelte scener fremstår stærke og skarpe – og af og til sågar ret syrede…

hell 6

Både Chris Pine og Ben Foster leverer to virkelig overbevisende skuespilspræstationer, hvor man i sandhed kan sige, at de har levet sig fuldstændig ind i deres rolle… De er begge to fremragende som de to brødre, og i tillæg hertil kommer en kraftfuld præstation fra Jeff Bridges, der spiller en aldrende Texas Ranger, og som fortolker denne meget overbevisende…  Jeff Bridges udviser masser af karisma på skærmen og stjæler billedet hver eneste gang, han medvirker…

hell 4

Når dette så er sagt, så er “Hell or High Water” akkompagneret af et yderst velkomponeret soundtrack, som Nick Cave primært har stået for…  Denne form for underlægningsmusik skaber en helt særlig stemning og løfter filmens niveau betydeligt…  Hertil er jeg nødt til at fremhæve nummeret “Outlaw State of Mind” sunget af Chris Stapleton…  Dette nummer er en sand ørehænger og vil fremover helt klart figurere på min yndlingsafspilningsliste…

hell 7

Man kunne skrive rigtig meget om filmen, men i bund og grund burde det være nok med ét dækkende ord: Fantastisk film…  Der er stort set intet at sætte en finger på – Og med sin friske facon, den gennemtænkte kameraføring og de velskrevne dialoger er resultatet intet mindre end yderst seværdig…  Ikke så sært, at filmen blev nomineret til at skulle modtage fire Oscar-statuetter (For bedste film, bedste mandlige birolle (Jeff Bridges), bedste manuskript og bedste klipning)…  Nomineringerne var helt klart velfortjente, og “Hell or High Water” vil altid være en film, som jeg vil huske tilbage på, som en af de fede filmoplevelser…

“Hell or High Water” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar