“Smølferne – Den hemmelige landsby”

smølferne 3
“Smølferne – Den hemmelige landsby” er en typisk animeret film, som i første omgang byder på masser af charme i præsentationen, hvorefter den skifter over til at blive en falden-på-halen-komedie – for til sidst at ende som en mere eller mindre plat omgang småbørnevenligt pladder-nonsens, som kommer lige rigeligt langt ud på et overdrev…
smølferne 2
Gargammel pønser som sædvanlig på at fange de kære små blå Smølfer, så han kan bruge dem i en trylledrik, der efter sigende skulle gøre ham til den mægtigste troldmand i verden…   Samtidig begiver den eneste pige-smølf i landsbyen sig afsted for at finde sandheden om, hvem hun er, og derved kommer hun og hendes live følge helt tilfældigt til at løbe lige ind i armene på Gargammel og hans to hjælpere…
smølferne 4
I starten fandt jeg filmen ganske underholdende og rimelig fornøjelig – hvor jeg især i præstationsfasen både kunne trække på smilebåndet og udbryde lidt latter…  Da filmen dog slår over, hvor den bliver mindre troværdig, og hvor Smølferne udsættes for alverdens farlige situationer, så mister jeg lidt den følelse – og får samtidig tanken, at dette ikke bliver den udsøgte fornøjelse, som jeg havde håbet på…
smølferne 6
Der skal ikke herske tvivl om, at filmen rent teknisk er rigtig flot lavet, og at man har gjort sig meget umage med animationen, men at Smølferne både skal kastes rundt, falde, glide og udsættes for at få alverdens ting smidt i hovedet uden at blive skadet, da står jeg lidt af…
smølferne 5
Filmen vil helt sikkert være et fornøjeligt og underholdende hit blandt de yngre børn, men for mig (voksen med barnlige tendenser) står filmen langt fra som et stærkt bidrag til en stor filmisk oplevelse…
“Smølferne – Den hemmelige landsby” får 4 ud af 7 stjerner.
starstarstarstar
Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar