“Don’t breathe”

don't 2

Sådan skal den skæres…  Instruktør Fede Alvarez – som stod bag den uhyggelige genindspilning af “Evil Dead” – har med “Don’t Breathe” lavet en virkelig nervepirrende og hårrejsende spændende gyser, som ikke opererer i monstre eller andre overnaturlige fænomener, men som udelukkende skræmmer med de menneskelige (eller umenneskelige om man vil) handlinger, som tilsidesætter alle synlige spor af det, der skulle ligne et civiliseret og dannet tænkende væsen, og erstatter det med ondskab og hævngerrige voldshandlinger…

don't 6

Tre unge mennesker – to drenge og en pige – bryder en nat ind i et ødebeliggende hus, hvor der bor en blind mand…  De kommer dog hastigt til at fortryde deres kriminelle handling, da det viser sig, at den blinde mand, til trods for sit handicap, bestemt ikke sådan uden videre vil lade sit hjem røve for værdier…  Med en baggrund indenfor militæret er manden trænet og kampklar til at forsvare sig i enhver tænkelig farefuld situation, og han får brug for sine evner, for at erhverve sig tyvekosterne tilbage…

don't 5
Filmen bliver serveret med en hulens masse virkelig spændende scener, som i allerhøjeste grad lever op til dens titel – for man holder bogstaveligt talt vejret sammen med de karakterer filmen, som forsøger at redde sig ud af en temmelig klemt situation…  Hvad der for de tre unge mennesker startede som et planlagt kup, forvandler sig nemlig pludselig til et regulært mareridt – og rollerne bliver hurtigt byttet rundt således at det faktisk bliver de såkaldt “onde” der bliver de “gode” – og den stakkels uskyldige blinde mand bliver til en hævnende djævel…

don't 3
Jane Levy, som også medvirkede i “Evil Dead” spiller rollen som jaget offer, der forsøger at slippe ud af en gal mands kæmpestore villa – og hun leverer en rigtig god præstation…  I rollen som blind mand kan Stephen Lang opleves – og han formår ganske glimrende at tillægge sin karakter troværdighed på de dybt skræmmende måde…

don't 4

Selvom filmens handling i bund og grund er bygget på et simpelt plot, så formår Fede Alvarez at bygge en virkelig intens og yderst spændene handling op, hvor der hele tiden bliver tilføjet nye lag til filmen, og hvor man konstant overraskes over de totalt uventede drejninger, som filmen tager…  Efter min mening var det temmelig tiltrængt med en ægte god gyser på markedet…  Der er – hånden på hjertet – lidt langt mellem snapsene, og man bliver lidt halvtræt af at blive skuffet for tit…  “Don’t Breathe” skuffer dog heldigvis ikke – Den er både velspillet, godt iscenesat, voldsomt spændene, yderst nervepirrende og så er lydsiden virkelig velklingende og virkelig godt tilpasset filmen…  Fed film…

“Don’t breathe” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar