“Hands of stone”

hands 5

“Hands of stone” er historien om bokselegenden Roberto Duran fra Panama, der som 16-årig  i 1968 debuterer i bokseringen og som opnår titlen som verdensmester i sin vægtklasse indtil han i 1980 trækker sig tilbage under ret bizarre omstændigheder i en revanche-kamp mod Sugar Ray Leonard…  Historien om Duran slutter dog ikke her, da han efterfølgende valgte at forblive i branchen frem til 2001…  Frem til 1980, hvor han i kampen mod Sugar Ray valgte at give op havde han bokset i alt 73 kampe og kun tabt én eneste af disse…  Roberto Duran anses derfor af flere anerkendte kritikere indenfor sportens verden at være én af de bedste boksere gennem tiderne…

hands 2

“Hands of stone” er iscenesat af Jonathan Jakubowicz, som kun er hans anden spillefilm…  Han har tydeligvis flair for håndværket, og formår også rent kunstnerisk at arbejde med visuelle virkemidler…  Især klipningen er helt igennem formidabelt udført, hvor man af og til i små hurtige sekvenser oplever handlingen udspille sig – og hvor man derfor ikke helt bliver indviet i detaljerne…  Dette tilfører dog en helt igennem dynamisk effekt til filmen, og den kommer til at fremstå som frisk og nyskabende på området til forskel fra så mange andre bokse-film…  Jakubowicz har både under selve kamp-scenerne og i de mere stillestående øjeblikke i filmen formået at skabe en intens stemning, så både dramatik og spænding står tydeligt frem i lyset…  Man bliver fuldstændig opslugt af historien om Roberto Duran, der i bokseringen ikke kun kæmper for sig selv og for berømmelse, men kæmper for sit land og for sit folk – Og derfor skinner de politiske undertoner også helt tydeligt igennem i filmen…

hands 3

Roberto Duran spilles af Edgar Ramirez, som de seneste år har haft en del roller i amerikanske film…  Ramirez leverer en ganske fortræffelig præstation, hvor han på en særdeles overbevisende måde portrætterer den berømte bokser… Han overskygges dog af den ikoniske Robert De Niro, der spiller rollen som Durans træner…  De Niro er efter min mening en af de bedste skuespillere, der findes på film – Og hans tilstedeværelse er altid præget af en stor karisma, som er svær ikke at blive fascineret af…  Og sådan er tilfældet også i “Hands of stone”, hvor han sågar har måttet sminkes ældre, end han i virkeligheden er…

hands 4

Generelt er “Hands of stone” en fængslende film – Én af den slags film, hvor man bliver fuldkommen opslugt af handlingen, og hvor man glemmer både tid og sted…  Herfra kan filmen kun anbefales – Det er en yderst seværdig film, som både på det underholdningsmæssige niveau og på det dybere plan fungerer rigtig godt…

“Hands of stone” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar