“S.O.S. Poseidon kalder”

poseidon 2

Jeg har gennem tiden set “SOS Poseidon kalder” tre gange, og har altid været opslugt af historien om en luksus-liner, der vender bunden i vejret efter at den bliver ramt af en enorm flodbølge…
Her fjerde gang er jeg lige så opslugt af historien, som da jeg var yngre…
Filmen er fra 1972 og den bærer naturligvis præg af at den har nogle år på bagen, men det er bare en fantastisk historie og en fantastisk film… Som i de fleste katastrofe-film fra 1970’erne skal man i starten lige præsenteres for en række personer, som på en eller anden måde kommer til at bære handlingen… Herefter indtræffer katastrofen og de uheldsramte personer skal redde sig ud af den håbløse situation… I “SOS Poseidon kalder” følger vi en lille gruppe mennesker, som forsøger at kæmpe sig vej op (eller ned om man vil) gennem skibet, for at genvinde friheden og undgå at drukne på havets bund…

poseidon
Filmen har en yderst velspillende Gene Hackman i hovedrollen som en handlekraftig præst ombord på luxus-lineren, og i øvrige betydningsfulde roller ses Ernest Borgnine og Shelley Winthers…
Jeg er meget fascineret, når det lille hold af overlevende kæmper sig vej op gennem skibet, og selve sceneriet er fantastisk sat op, hvor et krydstogtsskib med bunden i vejret danner kulissen… Det er eminent lavet…
Der er blevet lavet en genindspilning af filmen i 2006 med Kurt Russell i hovedrollen, men den er langt fra lige så god, som den klassiske film fra 1972…

poseidon 1
Har man hang til lidt ældre film med klassiker-status, så kan “SOS Poseidon kalder” stærkt anbefales… Under alle omstændigheder bør man give den en chance, og de fleste vil derved opleve at blive lige så opslugt af filmen, som jeg blev…
“SOS Poseidon kalder” får 5 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar