“Ghostbusters” (2016)

ghost 2

Relanceringen af den oprindelige “Ghostbusters” fra 1984 er et frisk pust efter min mening…  Jeg har altid været stor fan af de to første “Ghostbusters”-film tilbage fra 1980’erne, og glæden var stor, da nyheden kom til mig, at de nu (snart 30 år efter to’eren) ville genstarte film-serien (hvis man kan kalde det med blot to film på bagen)…  Der ville ikke være tale om en genindspilning, og der ville heller ikke være tale om en fortsættelse, men derimod om en helt ny start – og det lever filmen næsten op til…  For naturligvis er det en god idé, at man har set de første to film først – For med den forhåndskendskab til konceptet i filmen giver det helt klart en langt bedre oplevelse…  Og som nævnt, så var jeg ret begejstret…

Erin (Kristen Wiig) comes to talk to Abby (Melissa McCarthy) and Holtzmann (Kate McKinnon) at the Paranormal Studies Lab at the Higgin's Institute in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERS.

Der er masser af humor i filmen, der holder – og som man rent faktisk kan grine af…  Der er udelukkende charmerende karakterer proppet ind i filmen, der hver især med deres personlighed og særpræg giver filmen et løft, som jeg faktisk mener overstiger de to klassikere…

ghsot 3

Vi bliver introduceret til disse såkaldte spøgelsesjægere, da en bog omhandlende spøgelser bliver sendt ud på markedet…  Den er skrevet af to kvinder, der efter skriveriet er gået i hver deres retning, men som finder sammen igen, da bogens succes overstiger alle forudsigelser…  Det er ikke et værk, de er specielt stolte over, men de må sande, at bogen kommer dem til stor hjælp, da New York endnu en gang hjemsøges af spøgelser, ånder og gespenster, som har ondt i sinde…  Heldigvis er kvinderne ikke handlingslammede, men forstår sig på at agere og forsvare sig overfor fjendtlige skabninger – og med det rette udstyr, som de sammen har udviklet, er de godt klædt på…  To kvinder bliver til tre, og inden de får set sig om er en fjerde også med i kredsen – Ghostbusters kan rykke ud…

ghost 4

Denne nye version af “Ghostbusters” er nok en af de mest udskældte film overhovedet i 2016…  Både publikum, filmkritikere og filmanmeldere har fyret en masse ret så dårlige kommentarer af i forbindelse med lanceringen af filmen, og visse steder i USA spillede filmen sågar for tomme sale…?  Derfor kunne man næsten forledes til at blive i tvivl om, hvorvidt man selv skulle give filmen en chance – Den var jo nærmest dømt til at skulle blive en fiasko fra starten…  Heldigvis lyttede jeg ikke til al den negative omtale – og sad med et åbent sind og lod mig underholde, da filmen blev afspillet…  Og man blev i sandhed underholdt…

ghost 5

Som nævnt i starten, så er der blevet tilført et frisk pust i forhold til de første to film (som dog på ingen måde er dårlige) – Både hvad angår handlingen, special-effekterne, figurerne i filmen og også det action-prægede islæt har fået et løft og er blevet moderniseret op til en standard, der er tiden tro…  De fire kvinder, spillet af henholdsvis Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon og Leslie Jones giver liv til både energiske, humoristiske og temmelig skæve personligheder, som emmer af charme – Og det er virkelig forfriskende at opleve, at det ikke kun er mænd, der kan bruges i roller, som dem de fire nævnte her spiller…  Chris Hemsworth (der nok bedst er kendt som Thor fra Marvel-filmene) spiller en vanvittig humoristisk rolle som kontor-mus, som med rette kan kaldes en rolle, der er en blondine værdig…!

ghost 6

Jeg var underholdt af filmen, og kan derfor kun varmt anbefale, at man TØR kaste sig over den, og danne sig sin egen mening, frem for at lytte til kritikerne…  (Og hverken Facebook, Instagram, Flipboard, eller hvad de mange sociale medier hedder i dag, har jo bestemt ikke gjort det let at undgå ikke at falde over den slags – Hvis man (som jeg) følger den slags sider)…  Filmen er både sjov og spændende – og så er det herligt at kunne skele til alle de fede referencer, som der er til de originale film…

“Ghostbusters” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar