“Jason Bourne”

jason 2

Jeg har aldrig været helt så pjattet med “Bourne”-filmene, og det ændrer denne femte film i rækken sådan set ikke ved, da den rent kvalitetsmæssigt lægger sig ret så meget op af de fire tidligere film… Tilbage i starten af dette årtusinde kværnede jeg mig gennem Robert Ludlums bøger om CIA-agenten Jason Bourne, som skyller i land på en strand og ikke kan huske noget som helst om sit liv… Bøgerne var ret sofistikerede i deres plot og temmelig tunge i deres skriftsprog, og dette er netop én af de ting, som filmene rammer rigtig godt…

jason 3

I rollen som Jason Bourne ses Matt Damon, og han passer for så vidt ganske godt til rollen, men nogen pragtpræstation er der ikke ligefrem tale om… Her i femte kapitel har Bourne forsøgt at gemme sig for alverdens efterretningstjenester, men de er på sporet af ham, og har brug for ham… Samtidig er en fjendtlig organisation lige i hælene på ham, og nettet strammes ret hurtigt rundt om ham…

jason 4

Filmen er actionfyldt og der er masser af spændende scener, men desværre er handlingen på den ene side for banal og for det andet lidt for svært at følge, da de forskellige holds bevæggrunde ikke bliver skitseret så tydelig op… Det er en hårdkogt omgang man er vidne til med “Jason Bourne”, og der er ikke meget pusterum man får mellem de mange hæsblæsende actionscener…

jason 5

Paul Greengrass er tilbage ved roret efter en pause med film nummer fire, og han fortsætter ufortrødent i samme stil, som han gjorde det i både 2’eren og 3’eren – og det må så være du spørgsmål smag og behag i forhold til, om man er med eller ikke er med på vognen…

“Manden uden navn” gav jeg 5 ud af 7 stjerner, “Bourneduellen” gav jeg 4 ud af 7 stjerner, “The Bourne Ultimatum” gav jeg 2 ud af 7 stjerner, og “The Bourne Legacy” gav jeg igen 5 ud af 7 stjerner, og sidstnævnte er klart den bedste og samtidig er den også den eneste uden Matt Damon, der i stedet havde Jeremy Renner i hovedrollen…

“Jason Bourne” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar