“Abernes Planet – Opgøret”

war 2

Tredje del i trilogien om Abernes Planet levede desværre ikke op til mine forventninger…  Jeg savnede slet og ret en del væsentlige elementer i filmen…

Filmen starter ellers rigtig godt ud med at bygge en intens stemning op, og man bliver ført ind i universet på en ganske fortrinlig måde, men efter en hæsblæsende start er det ligesom om, at gassen ret hurtigt går af ballonen, og der trædes vande gennem det meste af resten af filmen…  Der bygges ikke rigtig nogen intense spændingsmomenter op gennem filmen, og det nervepirrende opgør, som man lidt forventede at skulle overvære, udebliver…  Slutningen derimod er ganske god, hvor der lige skiftes til et gear, hvor man kommer lidt op af stolen, men ligefrem en tilfredsstillende afslutning på en (efter sigende) trilogi, vil jeg ikke kalde det…

war 3

I den første af filmene (“Abernes Planet – Oprindelsen” fra 2011) får man hele forhistorien om, hvordan det lykkes aberne at udvikle menneskelig intelligens…  Denne film var helt igennem en fornøjelse at overvære…  Del to (“Abernes Planet – Revolutionen” fra 2014) oplever man, hvordan aberne overtager magten på jorden og skaber et regime, som minder meget om diktatur…  Denne film var okay, men ikke helt så god som den første film…  Her i den tredje film (“Abernes Planet – Opgøret” fra 2017) får man så set, hvordan aberne forsøger at kæmpe sig til friheden og bestemmer den videre skæbnen for vores planet…  Disse tre nye indspilninger i serien om “Abernes Planet” er ment som en lang prolog til den oprindelige film-serie, der startede tilbage i 1968, og man får også sluttet ringen ganske fornuftigt…

I 1968 kom den første i en film-serie på i alt fem film om “Abernes Planet”…  “Abernes Planet”, “Flugten på Abernes Planet”, “Truslen fra Abernes Planet”, “Oprør på Abernes Planet” og “Kampen om Abernes Planet”…  Disse anses i dag som klassikere, og kan fra min side af også stærkt anbefales…  Så med de tre nyeste film i serien er man så oppe på ialt otte film, og dermed skulle serien også være komplet…  (Som en lille note, kan jeg lige tilføje, at man tilbage i 2001 forsøgte at relancere serien ved at genindspille den første af filmene fra 1968 med Mark Wahlberg i hovedrollen…  Filmen er efter min mening ganske vellykket, men generelt blev den meget kritiseret, og projektet gik så desværre i stå)…

war 4

Som nævnt blev “Abernes Planet – Opgøret” lidt af en skuffelse, og det skyldtes mest det dødvande, som man oplevede i den lange midtersektion…  Woody Harrelsen, der spiller en ondskabsfuld oberst for en hær, underspiller helt klart også sin rolle, hvor han i en helt anden grad kunne have været meget mere ond…  Den psykologiske kamp der udøves mellem Caesar og obersten er alt for tam – og man oplever egentlig heller ikke, at Caesar bliver mere vred undervejs i filmen, end han allerede var i starten…

Af positive ting omkring filmen kan der dog nævnes, at filmen rent teknisk er en overdådig oplevelse…  Lige fra levendegørelsen af aberne (hvilket virkelig er imponerende) til de øvrige special-effekter er filmen flot og prangende…  Og så er både lydsiden og selve den underlæggende musik helt i top…  Her er der virkelig kræset for at gøre den auditive oplevelse til noget helt særligt…  Men så er det også det…  Handlingen havde jeg håbet på ville have være bedre, og så havde jeg også forventet meget mere spænding i filmen…

“Abernes Planet – Opgøret” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar