“Mig før dig”

mig 2

“Mig før dig” er et romantisk drama baseret på en roman af JoJo Moyes, som på nogle områder er opløftende og på andre områder en smule trist og deprimerende…

En ung mand kommer i starten af filmen ud for en trafikulykke, som han heldigvis overlever, men som lammer ham fra halsen og ned…  Han er derfor pludselig bundet til sin kørestol resten af sit liv og har brug for nogen til at tage sig af sig…  En ung kvinde bliver hyret af den unge mands forældre, og selvom han er rigtig svær at komme ind på livet af, så giver hun ikke så let op…  Et venskab tager stille og roligt form og udvikler sig snart også til kærlighed…

mig 4

Filmen er både rørende og følelsesladet hele vejen igennem, og de to hovedrolleindehavere leverer ganske fortræffelige skuespilspræstationer…  Emilia Clarke i rollen som den unge plejer er helt igennem fantastisk i rollen – hvor hun med en friskhed og naturlig charme leverer den opløftende del til filmens handling…  Med sin positive indstilling til tilværelsen og livet generelt får hun skabt nogle øjeblikke for den unge mand, som er yderst prisværdige…  Hun har samtidig en lidt kejtet og klodset facon at føre sig frem på, hvilket dog bare giver karakteren jordforbindelsei, og sætter hendes figur i relief til de øvrige medvirkende…  Det er uden tvivl Emilia Clarke’s fortjeneste, at filmen tager sig godt ud…  Sam Claflin spiller den lidt depressive handicappede mand, som ikke ser specielt positivt på tilværelsen, og kontrasten til den unge kvindelige plejer kommer tydeligt til at skinne igennem… Claflin rammer rigtig godt plet med en gennemført overbevisende præstation som handicappet mand…

mig 3

Ud over at Emilia Clarke fortjener en stor del af æren for filmens kvalitet og underholdningsværdi, må en lige så stor del gå til roman- og manuskript-forfatter JoJo Moyes…  Med sin historie om kærlighedens svære kår er hun knivskarp i forhold til at få de ting manet frem, som er væsentlige for at fortælle en rigtig god historie – Man får nærmest lyst til også at læse romanen…

“Mig før dig” overraskede mig meget positivt – og jeg er helt sikker på, at mange vil være enige med mig…

“Mig før dig” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar