“Conan – The Barbarian”

conan 1

“Conan – The Barbarian” blev ikonisk på film, da Arnold Schwarzenegger tilbage i 1982 levendegjorde legenden på det hvide lærred…  Mit første bekendtskab med film var nogle af de gamle klassikere fra 1960’erne, hvor sagnhelten Herkules, spillet af henholdsvis Steve Reeves og Reg Park, spillede med musklerne…  Dette fascinerede en ung dreng – og derfor blev “Conan” også dyrket i mine unge dage…  Fantasy-film med svulmende helte og ondsindede skurke har opslugt mig gennem hele mit liv…  Det nyeste indspilning af “Conan” måtte jeg derfor selvsagt ikke gå glip af… Den lægger også ret godt ud, hvor der indledningsvis bliver redegjort for Conan’s motiver…  Desuden præsenteres det hele i et meget voldsomme og bloddryppende scenarier, hvilket er lige i ånden efter Robert E. Howard’s oprindelige tegnede materiale…  Desværre bliver filmens omdrejningspunkt mere og mere klichéagtig, efterhånden som filmen skrider frem – og derved fader spændingen også en smule ud…  Der er ellers action-scener nok – For rundtregnet 80% af filmen består af kampscener, hvor Conan får lov til at folde sig ud med sin kunnen indenfor sværdkunsten, og her falder fjenderne på stribe lemlæstede eller døde, og frem for alt badet i blod…

conan 3

Jason Momoa er ganske god i rollen som Conan, men hans karakter mangler virkelig charme.. . Man forstår hans bevæggrunde for at handle som han gør, men hans krigeriske temperament er lige en anelse for macho efter min smag…

Tamara (Rachel Nichols) and Conan (Jason Momoa) in CONAN THE BARBARIAN.

Filmen lander som en middelmådig oplevelse – Jeg fik ikke helt indfriet mine forventninger om barndommens glæder ved at se en fantasy-film med en svulmende helt, men helt tosset var den dog ikke…

“Conan – The Barbarian” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar