“Homesman”

homesman 2

Mine forventninger til “The Homesman” var ret høje…  Lige fra første gang jeg blev bekendt med filmens eksistens, var jeg ikke i tvivl om, at den skulle ses…  Den kom også til at indgå i min private samling af DVD-skiver, og har ligget på hylden i flere år, før jeg endelig fik den set…  Og så er den ikke en gang specielt god…

Tommy Lee Jones spiller en fordrukken cowboy, som bliver hyret af en ung kvinde, spillet af Hilary Swank, til at hjælpe hende med at transportere tre lettere psykotiske kvinder til Iowa, hvor de skal overgå i myndighedernes varetægt…  Turen bliver selvfølgelig ikke afviklet uden problemer, og rejsen kommer derfor ikke til at arte sig helt som planlagt fra starten af…

homesman 3

Tommy Lee Jones har altid for mig stået som garant for god underholdning…  Hans medvirken i “The Homesman” er dog heller ingen undtagelse…  Han leverer en ganske fortræffelig skuespilspræstation…  At han så tillige sidder ved roret og trækker i trådene i forhold til at få sat filmens billeder op – og få malket både spændende og intenst dramatiske scener ud af det manuskriptforlæg, som han også selv har haft fingrene i, gjorde bare at forventningerne til filmen blev endnu større…  Men desværre fejler filmen…  Ikke at iscenesættelsen ikke er i orden – for det er den – og der er sågar en vis mængde af visuelt prangende scener undervejs…  På det skuespilsmæssige fejler den heller ikke…  Men på manuskriptsiden er den desværre ikke så vellykket…

homesman 4

Det, der så redder filmen lidt, er Hilary Swank…  “The Homesman” er uden tvivl hendes film…  Hun er den altoverskyggende hovedperson, og hun bærer også filmen det meste af vejen…  Hendes tilstedeværelse er kraftfuld og overbevisende, og man er på det nærmeste en smule betaget af hendes helt specielle karakter…  Hun rammer sin figur rigtig godt, og løfter helt sikkert filmens samlede niveau…

“The Homesman” er ikke nogen traditionel western…  Langt fra…  Der er mere tale om en dramatisk fortælling henlagt til slutningen af 1800-tallets USA…

“The Homesman” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar