“Warcraft – The Beginning”

warcraft 2

Kun ganske kort tid inde i filmen, sad jeg bitterligt og fortrød, at jeg var startet på den…  Jeg var forvirret omkring det handlingsmæssige, jeg kunne ikke hitte rede i, hvor personerne hørte til og hvilken relation de havde til hinanden, jeg kunne ikke skelne ven fra fjende, jeg kunne ikke forstå meningen med orkernes kamp mod menneskene, og jeg kunne slet ikke finde hoved og hale i alle de klan-navne og stednavne, som figurerede i filmen og som blev slynget ud i en overvejende del af karakterernes replikker – men sidst og ikke mindst, så opdagede jeg til stor ærgrelse, at der slet ikke var nogen karakterudvikling af nogen art og ej heller nogen personificering af en gennemgående figur i filmen…  Kort og godt, så tror jeg, at man skal være inkarneret fan af “Warcraft”-universet og nærmest fanatisk omkring spillet for at høste udbytte af filmen…  For mig passer hverken filmen eller titlen specielt godt…  Normalt kan jeg godt lide fantasy-film, hvor overnaturlige elementer er fremtrædende – og normalt kan jeg sagtens leve mig ind i de forskellige universer, som filmene præsenterer…  Med “Warcraft – The Beginning” er ingen af delene gældende – og desværre er jeg nødt til at tilføje et “The End” til filmens titel frem for det nævnte “The Beginning” – da det for mit vedkommende absolut er både mit første og sidste bekendtskab med den filmiske verden omhandlende “Warcraft”-universet…

warcraft 3

Det var på alle måder en kæmpe overraskelse at filmen faldt så dårligt ud, som den gjorde…  Det kom vitterligt bag på mig…  Jeg havde set frem til at få en god oplevelse med filmen og at blive underholdt – men det modsatte blev tilfældet…  Der er blevet brugt rigtig mange ressourcer og kræfter på de computergenerede effekter (de såkaldte CGI-effekter) og isoleret set, så er resultatet af dette arbejde også ganske flot, overbevisende og vældig imponerende, hvor alle orkerne er vakt til live på en meget realistisk måde, og hvor der er kræset enormt meget for de enkelte detaljer i opbygningen af hver enkelt scene…  Musikken, som ledsager filmen er også ganske vellykket, hvor den akkompagnerer handlingen og understreger de dramatiske optrin, de mere følelsesladede momenter og ikke mindst de store kampscener…  Men så er det også nok med roserne…  Filmen er desværre ikke en, som jeg på nogen måde vil huske tilbage på med armene oppe over hovedet – og jeg er nødt til at undskylde overfor de talrige (flere tusinde) fans af “Warcraft”, som ikke er enige med mig…  Jeg er dog nødt til ærligt at tilstå, at “Warcraft – The Beginning” ikke faldt i min smag…

warcraft 4

“Warcraft – The Beginning” får 2 ud af 7 stjerner.

starstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar