“Saving Mr. Banks”

saving 2

“Saving Mr. Banks” er i allerhøjeste grad Emma Thompsons film… Hun leverer hele vejen igennem en fuldstændig gennemført, rørende og ægte præstation, som gør, at man bliver fuldstændig bevæget og betaget af det menneske, som hun vækker til live med sin formidable fremførsel…

Emma Thompson spiller forfatteren P.L. Travers, som har erhvervet sig en rimelig succes med sin roman om den unge guvernante Mary Poppins, som får sat slik på det hele hjemme hos familien Banks… Da hun bliver kontaktet af Selveste Walt Disney på grund af, at han vil forsøge at købe sig til filmrettighederne, kommer hun i sandhed på lidt af en prøvelse – For Disney har sit hoved og sin facon, men det har Ms. Travers bestemt også…

saving 4

“Saving Mr. Banks” er en herlig og hjertensvarm film om tilblivelsen af den klassiske film om Mary Poppins fra 1964, og dermed en hyldest både til forfatteren, til Walt Disney – og ikke mindst til den fortællerglæde, som har præget Disney’s film gennem tiden… Det er en historie om, at man ikke nødvendigvis behøves at se verden i sort/hvid, men at der sagtens kan komme kulør, nuancer og farver på, som dermed kan være med til at høre tilværelsen en smule mere festlig og spændende…

saving 3

Som nævnt er det i stor grad Emma Thompsons film, men Tom Hanks er også rigtig god i rollen som den uforglemmelige Walt Disney… Begge bærer de filmen med en stor portion charme og godt humør, og sammen med den interessante og dragende historie bliver handlingen rullet ud på en måde, som kun Disney-produktioner kan rulles ud… Nogle vil måske mene, at filmen er en smule langsommelig eller kedelig, men med den rette positive indstilling til filmen, så bliver man faktisk beriget med en fortælling om at turde træde ud af sin komfortable zone – og dermed få mest muligt ud af livet…

“Saving Mr. Banks” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar