“Suicide Squad”

suicide 2

“Suicide Squad” gør to ting rigtige i forhold til de seneste film-udgivelser, hvor DC Comics har været involveret…  For det første indeholder den en god håndfuld ret interessante og særprægede karakterer, som giver både farve og alsidighed til filmen – og for det andet, så opleves filmen ikke som en lang optakt til en kommende film (og ej heller til “Justice League”)…

suicide 3

Rent handlingsmæssigt er “Suicide Squad” dog ikke videre interessant…  Den minder i bund og grund om en moderne udgave af “Det beskidte dusin”, hvor nogle af de værste forbrydere (i dette tilfælde psykopatiske individder, som hører hjemme på sindssygeanstalten Arkham Asylum) bliver hidkaldt af politiet, fordi man har brug for deres evner, kræfter og samlede kapacitet i kampen mod det onde, som truer byen…  Missionen er desværre ikke specielt godt udtænkt, og det ender for mit vedkommende med at blive både lidt latterligt og plat…  Der er simpelthen alt for megen overdreven magi og overnaturlige elementer blandet ind i handlingen, som gør, at der på en mærkværdig måde bliver en ubalance imellem de karakterer, som skal redde Jorden og dem som vil udslette Jorden…  (Scenerne med heksen, der forvandler sig er dog ret godt lavet)…

suicide 4

Der, hvor filmen derimod fungerer, er i nogle af de enkeltstående scener, hvor figurerne får lov til at udfolde sig, og hvor man oplever karakteren udvikle sig…  Deadshot, der spilles af Will Smith, er langt den mest fremtrædende figur i filmen, og han gør det egentlig ret godt…  Den skingrende skøre Harley Quinn, der spilles af Margot Robbie, gør sig ret så bemærket med sin fuldstændig uforudsigelige måde at agere på i de forskellige situationer, som hun udsættes for… Jared Leto, der spiller den ikoniske Joker, har kun en forholdsvis lille rolle i filmen, og er ikke en del af gruppen, men til gengæld er det isnende uhyggeligt at overvære hans komplet vanvittige facon…  Desuden er Jokeren her i “Suicide Squad” præsenteret på en helt anden måde, end den vi kender fra både Jack Nicholson’s og Heath Ledger’s måde at agere på…  Jared Leto laver sin egen karakter, og han er pænt meget uhyggelig – men dette til trods, så når han i fremtoning og overbevisning ikke det samme klassiske niveau, som de to nævnte skuespillere gør…

suicide 5

Jeg havde højere forventninger til “Suicide Aquad” end, hvad den kunne frembringe – og dybest set ender den desværre med at skuffe mere end overraske på den positive måde…

“Suicide Squad” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar