“Eye in the Sky”

eye 1

“Eye in the Sky” er en eminent spændende og voldsomt nervepirrende lille film, som handler om et militært dilemma, hvor man i en kritisk situation må vurdere om tabet af civile er på sin plads i forhold til at redde en større menneskemængde…

Filmen er vanvittigt godt skruet sammen og det meste af spændingen er henlagt til at foregå i de dialoger, som udspiller sig mellem de forskellige militære og politiske instanser…

eye 3

Helen Mirren leverer en fortræffelig præstation i rollen som den militære oberst, der skal tage ansvaret for de fatale beslutninger, og hun får godt følgeskab af de øvrige medvirkende, hvor især Alan Rickman skal nævnes, da filmen blev hans sidste inden hans alt for tidlige død…

eye 4

“Eye in the Sky” er på alle måder værd at se – især fordi den virkelig er godt tænkt… Filmen kammer på intet tidspunkt over for at blive for politisk orienteret, og forholdet mellem de strategiske militære handlinger og de tungsindige svære beslutninger er fint afbalanceret hele vejen igennem – og selvom der ikke er tale om en decideret actionfilm, så er man undervejs i filmen alligevel placeret yderst på kanten af stolen. “Eye in the Sky” bør ses…

“Eye in the Sky” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar