“A Dog’s Purpose”

dog 2

“A Dog’s Purpose” er en af den slags film, som rammer rent ind…  Det er en følelsesladet film, som på en simpel, men stadig også vedkommende og tankevækkende måde, fortæller om de værdier i livet, som man bør værne om…

Filmen er centreret omkring en hund, der med sine tanker (højlydt) fortæller om, hvordan verden opleves gennem dens øjne og opfattelse…  I bund og grund kan man ikke sammenligne mennesket med hunden, men i forhold til, hvordan vi hver især kan bidrage positivt til et godt liv, så er forskellen slet ikke så stor…

Instruktør Lasse Hallström har tidligere instrueret rørende og meningsfulde film som “Æblemostreglementet”, “Chocolat”, “Dear John” og “Safe Haven” – og med hans seneste “A Dog’s Purpose” rammer han endnu en gang plet lige i hjertekulen…  Han har en helt særlig måde at formidle på – En måde, som ret præcist og detaljeret får fremmanet de vigtigste elementer i hver enkelt scene, hvilket sammenlagt giver en helhed, som kommer til at fremstå meget stærk…

dog 3

Filmens hovedperson er ikke helt almindelig – når man sammenligner med størsteparten af de film, der sendes ud på markedet…  Her er det menneskets bedste ven – Hunden – som agerer foran kameraet…  Det er en fantastisk præstation man har gjort med hundetræningen, og ydermere er det realistiske billede af, at hunden rent faktisk formår at spille skuespil en rendyrket fornøjelse at overvære…

Måske er “A Dog’s Purpose” bedst egnet til et publikum, som selv er hundeejer…  Jeg mener dog, at man sagtens kan høste stor glæde og fornøjelse af filmen, selvom man ikke har en firbenet ven…  Det dybere lag i filmen er nemlig noget, som vi allesammen kan tage ved lære af – Og taget i betragtning at vi lever i en verden, hvor egoismen, hadet og ondskaben fylder rigtig meget, så er filmens budskab ét, vi alle burde efterleve…

dog 4

Slutteligt ligger det mig også lidt på sinde, at filmen implicit bygger på buddhistiske tankegange, hvor etiske overvejelser og reinkarnation har mere eller mindre større betydning for filmens forståelse…  Dette er dog på ingen måde noget, som kræver forhåndskendskab til denne form for religion – og ej heller er filmen præget af, at prædike for sit publikum…

“A Dog’s Purpose” er slet og ret en herlig livsbekræftende film, hvor følelserne får lov til at få frit spil, og hvor tårerne flere steder presser sig på…  Med andre ord, så er “A Dog’s Purpose” er anbefalelsesværdig film, som man efter min mening ikke bør snyde sig selv for…

“A Dog’s Purpose” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar