“Central intelligence”

central 2

Tilbage i 1980’erne blev de såkaldte Cop-Buddy-movies skabt… Typisk var dette par temmelig umage og der var lagt en hel del humor ind i filmene… Eksempler herpå er “Dødbringende våben” og “48 timer”, og senest har vi oplevet Will Smith og Martin Lawrence i filmene “Bad Boys” og “Bad Boys 2” omkring årtusindeskiftet…  “Central intelligence” kører lidt efter samme koncept med et umage makkerpar, som med deres evner og talent blandet med en god portion held skal forsøge at redde verden fra et par grumme forbrydere…

central 3

Opskriften er ganske givet god, men selve resultatet er ikke videre overvældende eller prangende – Det er dybest set en anelse for plat og usammenhængende, og desuden er balancen mellem det actionfyldte indhold og det humoristiske indhold ikke specielt god… Mest fordi der pludselig er en masse action eller en smule humor og derimellem er der alt for tomt, hvor der slet og ret ikke sker særlig meget… Derfor får man oplevelsen af, at filmskabere ikke rigtig formår at lande filmen på de rette fødder… I de ovennævnte eksempler er tilstedeværelsen af enten action eller humor konstant, og ofte også på samme tid – men der er aldrig en følelse af tomhed, hvor det hele går i stå, som tilfældet er med “Central intelligence”…

Dwayne Johnsson er ikke nogen ringe skuespiller, men han er desværre ikke specielt god, når han skal spille morsom – Hans mimik og gestik er simpelthen (hånden på hjertet) langt bedre egnet til mere hårdkogte actionfilm… Alligevel formår han dog at blive udsatfor nogle ret så grinagtige og pinlige situationer, hvor især hans størrelse gør, at det komiske skinner igennem…

central 4

Som det kan læses af ovenstående, så er jeg ikke vild med “Central intelligence”, men måske er jeg også bare alt for old-school-agtig, hvor nutiden har overhalet min forkvaklede forståelse af, hvordan den slags film skal laves – meeeeeen det tror jeg nu næppe…

“Central intelligence” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar