“Der kommer en dag”

 

der kommer 2

Den danske film “Der kommer en dag” er en virkelig barsk film…  Den er baseret på virkelige hændelser, som fandt sted på danske børnehjem i slutningen af 1960’erne, og skildrer begivenhederne omkring to brødres anbringelse på et sådant hjem…  Her bliver de udsat for psykisk tortur, hårdt arbejde og koporlig afstraffelse, som giver både fysiske og psykiske ar for livstid…

Filmen er fremragende på alle fronter – til trods for, at man næppe kan kalde den for underholdende – men i både produktionsdesignet, det fortællermæssige, manuskriptet (af Søren Sveistrup), instruktionen (Jesper W. Nielsen) og ikke mindst skuespilspræstationerne er filmen gennemarbejdet til mindste detalje og gengivet med så stor præcision og indlevelse, at man faktisk glemmer tid og sted, og bliver helt opslugt af de levende billeder, der udspiller sig for øjnene af én…

der kommer 4

Filmen er en uhyggelig og yderst forfærdelig beretning, og man bliver fuldstændig fanget af handlingen, hvor det, der sker, er helt ufatteligt…  Man bliver rørt og bevæget – og man håber på det bedste udfald for de stakkels børn, som er anbragt på et så forfærdeligt sted…

De to brødre spilles af henholdsvis Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt, og de leverer begge to en meget overbevisende præstation…  Sofie Gråbøl er som altid sikker og helt igennem formidabel i sin rolle som lærer ansat på børnehjemmet, mens Lars Mikkelsen må siges at levere sit livs rolle som ondskabsfuld og ubarmhjertig forstander…  Lars Mikkelsen er fænomenal i rollen – og yderst skræmmende – og har fuldt ud fortjent både sin Bodil og sin Robert for årets mandlige birolle…

der kommer 3

“Der kommer en dag” er en af den slags film, som man ikke må gå uden om…  Det er en af den slags film, som har stor betydning for dansk film og kunstnerisk udfoldelse generelt…  Det er en del af et stykke Danmarkshistorie, som vi gerne ville glemme, men som vi alligevel må huske på, og tage ved lære af…  “Der kommer en dag” er en film, som jeg ikke vil glemme lige med det samme – En film, som gjorde indtryk, og som hermed stærkt kan anbefales videre…

“Der kommer en dag” får 7 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar