“De standhaftige”

stand 1

Den danske film “De standhaftige” handler om en ung dansk soldat, som er udsendt til Helmand, hvor han træder på en landmine, der gør, at begge hans ben må amputeres… Han overlever ulykken og må nu kæmpe sig tilbage til livet – men med i kampen hører spørgsmålet om at genfinde sin identitet, hvilket i stort omfang kræver meget overbevisning og vilje til at stå fast…

Filmen er ganske udmærket sat sammen, men jeg savnede i den grad, at den blev mere følelsesladet og at man samtidig kom til at fatte sympati for de medvirkende… Begge dele udebliver, og man står tilbage med en lidt flad fornemmelse af, at filmen havde fortjent bedre… Det er ganske forfærdeligt og dybt tragisk, det som den unge soldat udsættes for, og dybest set også helt igennem forkasteligt – men fokus er drejet over i retning af, at den unge Thomas skal genfinde sit jeg… I den søgen finder han også en form for kærlighed i en ung pige, som hjælper ham, men efter min mening er deres kærlighedsforhold dybt forkvaklet og uligevægtigt… Romantikken udebliver således og filmen kommer til at fremstå som en bitter fortælling om det uretfærdige i at blive frarøvet sit liv og levned i en anden sags tjeneste… Min begejstring til filmen var ikke specielt stor – og jeg landede den på en middelmådig karakter…

“De standhaftige” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar