“Asterix – Byplanlæggeren” og “Asterix og Obelix – Mission Kleopatra”

kleo 0

To dage i træk med Asterix… Kan det mon gå an…? Tjo, det er selvfølgelig en smagssag, og særligt i disse tilfælde, hvor der er tale om både en live-action-spillefilm (“Aterix og Obelix .
– Mission Kleopatra”) og en animeret en af slagsen (“Asterix og Byplanlæggeren”) – sågar i 3D…

kleo 1
Lørdag aften viste DR1 “Asterix og Obelix – Mission Klepatra”, og i sommervarmen valgte familien at plante sig i sofaen og se med…

kleo 2
I Ægypten indgår Kleopatra et væddemål med Julius Cæsar – et væddemål, som hun på ingen måde kan vinde, selv om hun har allieret sig med en af de bedste byggere i hele verden… Han får dog en genial idé, som involverer de gæve gallere fra Gallien, og så ser det lige pludselig ud som om, at sejren alligevel kommer i hus til det ægyptiske folk…

kleo 3
Filmen er delikat, morsom og rigtig underholdende på det rigtige familie-agtige niveau… Den er lavet før Asterix-filmene blev dybt platte, og tak for det… Den er anbefalelsesværdig på alle måder, og meget kærkommen for hele familien – (og til de voksne af hankøn; hvem går så af vejen for underskønne Monica Bellucci i rollen som den ægyptiske hersker…? – Nå, biting!!!)
Super underholdende og effektfuld familiefilm…

asterix 0

Søndag eftermiddag stod den så på biograf-tur sammen med yngste-sønnen, hvor vi skulle se det nyeste skud på stammen indenfor animerede film om den lille kriger Asterix…
Her har romerne planlagt at opføre en by lige i nærheden af den galliske hjemstavn, hvilket fører til en hel del benspænd for det lille sammenspiste og ukuelige folkefærd…

asterix 2
Det er en okay historie, som præsenteres, men den er desværre præget af at være temmelig plat og nede på et niveau, hvor man har sat barren ret lavt… Animationen fejler ikke noget, og der er både øjeblikke og enkelte scener, hvor man kun kan trække på smilebåndet – Især den galliske smed og fiskehandleren sørger for festlige indslag… Prisen for bedste scene er dog en grandios scene med troubadouren…

asterix 1
Jeg har gennem min barndom været stor fan af Asterix og hans eventyr, da jeg pløjede mig gennem samtlige tegnede albums på skolebiblioteket… Derfor er det ekstra træls at opleve, at man forsøger at karikere ham til at være fjern og distanceret fra det, som han oprindeligt stammer fra – Den gode og altid fornuftige helt…

asterix 3
Jeg kedede mig ikke bravt under filmen, men jeg kunne godt have tænkt mig, at der havde været mere pondus i filmen… (Sønnen havde dog en fest… ;-))
“Asterix og Obelix – Mission Kleopatra” får 5 ud af 7 stjerner.
“Asterix Byplanlæggeren” får 3 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar