“Warrior”

warrior 5

Hvis man overhovedet kan finde noget dårligt at sige om “Warrior”, så skal man da i sandhed skamme sig… “Warrior” er en fantastisk film, som handler om, hvordan en splittet familie forsøger at redde sig i land igen og få genetableret deres tilværelse, som lige nu både er kaotisk og ødelagt…  Samtidig er det en film om to brødre, der hver især forsøger at få oprejsning efter deres fejlslagne forsøg på at få deres liv til at hænge sammen…  De melder sig begge to til en kampsports-klub, og får også begge to en plads blandt de 16 MMA-fightere, som skal kæmpe om æren og titlen som verdens bedste inden for genren…

Både Joel Edgerton og Tom Hardy leverer formidablt overbevisende skuespilspræstationer, som i sandhed også har været meget fysisk krævende…  Og i tillæg dertil får vi også lov til at opleve en helt igennem fantastisk Nick Nolte i rollen som deres afdankede far – En rolle, som fik ham nomineret til en Oscar…

warrior 3

Der er ingen tvivl om, at filmens niveau hæver sig højt op netop fordi skuespilspræstationerne kvalitetsmæssigt er så gode…  Dog er selve historien også både spændende, medrivende og gribende – hvor instruktør Gavin O’Connor ruller handlingen ud på fornemste vis, og hvor både intensiteten og det dramatiske islæt strammer sit greb om publikum efterhånden som filmen skrider frem…  Fortællerformen er helt igennem gennemført og hvor der i høj grad spilles på de dramatiske tangenter…  Desuden er der også blandet en del kampsports-scener ind i filmen, som både er spændende og nervepirrende – Og frem for alt meningsfulde…

warrior 4

Flere film, som har indeholdt kampsportsscener, har udelukkende haft fokus på den udpenslede vold, som kan malkes ud af netop dette omdrejningspunkt, men her skiller “Warrior” sig på fornemste vis ud, og hæver sig kvalitetsmæssigt op på et helt andet vedkommende niveau…  Vi har set noget lignende med film som “Rocky” fra 1976 og “The Wrestler” fra 2008 – Men hvor disse to film har haft udgangspunkt i den individuelle præstation, så fokuserer “Warrior” i langt højere grad på, at der er en hel familie, som er ramt af splittelse, sårbarhed, kaos og ødelæggelse, og til trods for at handlingen er centreret omkring deres individuelle kamp for at genoprette deres liv og få en ordentlig tilværelse til at fungere, så fornemmer man også tydeligt de stærke bånd, som familien har til hinanden – og det er også her de hver især henter deres drivkraft for at finde den rette viljestyrke og kraft til at gennemtrumfe en sejr…

warrior 2

“Warrior” har en spilletid på 140 minutter, men disse minutter flyver afsted, og undervejs glemmer man helt og aldeles tid og sted – Man lader sig fuldstændig lulle ind i filmens handling og lader sig forføre af den intensitet og følelsesladethed, som filmen er omgivet af…  Der er med andre ord tale om en helt igennem fantastisk film, som man på ingen måde må snyde sig selv for…  Det er en af disse sjældne øjeblikke, som vil smelte sig fast i ens hukommelse…  Her i januar måned i det herrens år 2017 var filmen et gensyn for mig – (Og jeg havde glædet mig til gensynet i over et år, hvor DVD-skiven har lagt på hylden) – og jeg var klart nok spændt på, om filmen igen kunne leve op til at give mig det velkendte kick, som den gav mig første gang, jeg så den…  Og det kunne den…!!!

“Warrior” vil for mig stå som en af de mest ultimative film i historien – og den er uden tvivl placeret på min top-25…

“Warrior” får 7 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstarstar

 

Gennemsnit
6 ud af 7 stjerner. 1 har stemt.

Skriv et svar