“The Hunger Games – Mockingjay part one”

hunger-2

Med “The Hunger Games – Mockingjay part one” tager serien en stor drejning væk fra det, som vi (publikum) fik lov til at opleve i de to første og absolut helt igennem fantastiske film i serien, som er baseret på den succesfulde bogserie skrevet af Suzanne Collins…  Hvis man har læst bøgerne, er denne drejning ikke helt så overraskende, men hvis man kun har fulgt serien på film, så er det en meget uventet drejning…

hunger-5

Katniss Everdeen vågner op i Distrikt 13 efter at have fået ødelagt de såkaldte Hunger Games-lege en gang for alle (se “The Hunger Games – Catching Fire”)…  Hun er desillusioneret og skræmt, da hun er usikker på, hvad fremtiden vil bringe…  I Distrikt 13 er alle rebellerne blevet samlet, og deres fremtid baserer de udelukkende på Katniss og hendes handlekraft, som skal sætte en stopper for Præsident Snow og hans ondsindede planer om at indbyggerne i Panem skal have et dårligt liv…  Katniss har dog meget svært ved at samle sig mod, og hendes bekymringer går meget på, om Peeta vil kunne slippe ud af kløerne på Præsident Snow…

hunger-6

“The Hunger Games” er en dystopisk fortælling, som skildrer en fremtid, hvor befolkningen lever i distrikter, som er styret af det centrale “Capitol”…  Suzanne Collins fik stor succes med sin bogserie, som blev læst og hyldet verden over, og klart nok skulle der komme en filmserie ud af dette fantastiske materiale…  Jeg har selv læst bøgerne, og jeg må indrømme, at de er gode…  Jeg kunne dog bedst lide den første bog, der bare drøner derudaf med en intens og spændende handling…  To’eren er lidt længe om at komme i gang, og tre’eren tager (ligesom filmene) en drejning, som desværre falder udenfor min smag…

Jeg havde dog forventet, at filmene kunne rette op på bogens irriterende drejning og i det mindste levere en vare, som ville være spændende og seværdig…  Men her måtte jeg desværre også sande, at skuffelsen var tilstede i den tredje film…

hunger-7

Den tredje bog, som slet og ret hedder “Mockingjay” på originalsproget, er på film delt op i to dele…  Et koncept, som det er blevet populært at benytte sig af…  For det første kan der tjenes lidt flere penge på materialet, og for det andet skulle man mene, at det forventningsfulde publikum ville få sig noget ekstra godt at glæde sig til…  Det sidste er ikke altid tilfældet – og efter min mening slet ikke med “The Hunger Games – Mockingjay part one”…  For her føler man, at der bliver brugt rigtig meget tid på blot at træde vande, hvor handlingen slet og ret nærmest går i stå, og ikke udvikler sig på samme måde, som tilfældet var i de to første film…

THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY - PART 1, from left: Patina Miller, Liam Hemsworth, Mahershala Ali, Jennifer Lawrence, 2014. ph: Murray Close/©Lionsgate/courtesy Everett Collection

Jennifer Lawrence spiller endnu en gang Katniss Everdeen, og der er ikke nogen tvivl om, at hun bærer filmen… Katniss er dog langt fra den samme karakter, som vi blev præsenteret for i de to første film…  Her var hun handlekraftig, modig og overlegent naiv…  I film nummer tre er hun svag, bange og initiativløs…  Det meste af filmen udtrykker Katniss en opgivende attitude, hvor alt håb regnes for at være ude…  Hendes ansigt er det meste af tiden tårevædet eller chokeret over de grusomme handlinger, som Præsident Snow har forårsaget…  Som tilskuer til denne såkaldte heltinde, bliver man rigtig meget i tvivl om, om hun vil kunne bringe fred til det fattige, udpinte og sultne folk i Panem…

hunger-8

Ud over at  Jennifer Lawrence’s medvirken i rollen som Katniss Everdeen hører til blandt de mere positive elementer i filmen, gør Julianne Moore sig også positivt bemærket i rollen som oprørernes leder/præsident…  Desuden er de visuelle effekter ganske iøjnefaldende og godt konstruerede – Og især scenen, hvor Katniss sammen med oprørerne bliver angrebet i den sønderbombede by, tager sig rigtig godt ud…

2014, THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY

Hele denne tredje film i serien virker dog som en lang optakt til den fjerde film, som skal afslutte serien i en (forhåbentlig) grandios finale…  Der er da heller ingen tvivl om, at jeg skal have slutningen med, og at mine forventninger er høje…

“The Hunger Games – Mockingjay part one” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar