“Under Sandet”

under-sandet-1

Under 2. Verdenskrig blev der på den danske vestkyst begravet flere tusinde miner, som skulle forhindre de allierede tropper i at gå i land netop her…  Da krigen derfor slutter i 1945 er de danske strande potentielt farlige at færdes på, og derfor bliver det danske militær påtvunget at hyre en masse unge tyske soldater til at rydde strandene…  I filmen “Under Sandet” følger vi en lille gruppe på 14 meget unge tyske soldater, som af en dansk sergent tvinges til at udføre det farlige oprydningsarbejde…

under-sandet-2

“Under Sandet” er en meget vellykket lille film, som skildrer et beskidt og nærmest glemt kapitel i Danmarkshistorien…  Filmen er spændende og dramatisk, men også meget velspillet af de unge tyske skuespillere, som medvirker i filmen…  Desuden fungerer filmen, fordi instruktør Martin Zandvliet formår at skildre handlingen så ligefremt og uden de større krumspring, der gør, at det psykologiske aspekt i filmen bliver det mest fremtrædende i filmen, og som samtidig gør den til en stærk oplevelse…

under-sandet-3

Filmen er bestemt ikke egnet til børn, da den til tider både er voldsom og ret så blodig – og et voksent publikum kan også føle et vist ubehag, når efterkrigstidens rædsler udspiller sig på de flotte sandstrande, som vi alle holder så meget af…

under-sandet-4

Jeg vil gerne anbefale filmen, men lad det være sagt med det samme, at “Under Sandet” på ingen måde er en underholdende feel-good-movie…  Den er barsk og følelsesladet – og yderst tankevækkende…  Og så sidder tilbage med en følelse af skyld, når man som dansker oplever, hvordan man blot for 70 år tilbage i tiden behandlede andre mennesker på den grimme og ubehagelige måde, som skildres i filmen…

“Under Sandet” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar