“San Andreas”

san 2

“San Andreas” leverer lige præcis det, som man forventer af en katastrofe-film – Masser af nervepirrende situationer, voldsomt dramatiske scener, og spændingsmættede momenter, hvor man kan mærke nerverne krybe helt uden på tøjet…  Alt dette får man i “San Andreas”, der tilmed byder på vanvittigt overbevisende special-effekter, som er yderst velkomponerede – Og så er den selvfølgelig krydret med en lille håndfuld sympatiske personer, hvor hovedrollen (i skikkelse af Dwayne Johnson’s bombastiske tilstedeværelse) er karakteriseret som en helt almindelig mand, som pludselig må spille helt, for at redde både sig selv og sin familie ud af en katastrofe, hvor naturen i den grad rigtigt får lov til at spille med musklerne…

san 3

Dwayne Johnson spiller en helikopter-pilot, der arbejder som redningsarbejder i San Andreas-bjergene i det vestlige USA…  Han står foran en skilsmisse, og skal samtidig stadig have overskud til at være far for en ung pige, da hans evner som redder pludselig kommer på en alvorlig prøve, da et frygtindgydende jordskælv rammer stort set hele Californien…  Han har dog én prioritet, som kommer forud for alt andet – og det er at redde sin familie ud af det katastroferamte område…

san 5

“San Andreas” er fyldt med klichéer – Men i modsætning til en del andre film i samme genre, så virker de her i filmen…  Man får som nævnt lige præcis det, som man forventer, og her bliver man på ingen måde skuffet…  Jeg var meget opslugt af filmen, og kunne sagtens se gennem fingrene med, at den havde huller hist og pist…  Man får med “San Andreas” serveret en yderst spændende historie, hvor man samtidig imponeres af de gennemarbejdede special-effekter…  Både Dwayne Johnson, men især også Carla Gugino og Alexandra Daddario, der spiller henholdsvis hans kone og datter gør sig rigtig godt bemærket i filmen ved at levere to meget naturligt overbevisende præstationer… Alt i alt er “San Andreas” altså værd at se – og især, hvis man er til spænding af den nervepirrende slags…  Og det skal nok lige nævnes, at man ikke behøver at være en udpræget drengerøv for at fornøje sig med netop denne film…

san 4

“San Andreas” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar