“Alias – Sæson 2”

alias 0

Sidney Bristow er en dobbeltagent…  Hun har viet sit liv til at infiltrere og bekæmpe SD6, som er en enhed, der udgiver sig for at operere under CIA, men som har en skjult og kriminel dagsorden…  Det er lykkedes Sidney at infiltrere SD6, samtidig med at hun opererer for CIA, og derved bliver hendes tilværelse både farlig og ret så besværlig…

alias 3

Efter første sæson af “Alias” var jeg solgt til serien…  Der er masser af spænding og drama og ikke mindst både sofistikerede karakterudviklinger og neglebidende udvikling i handlingsforløbet…

Sæson 2 fortsætter hvor den første slap – og endnu en gang bliver man ført ind i Sidney’s absolut ikke-kedelige liv… Det er raffineret og yderst vellykket gjort af serie-skaberen JJ Abrams, (som i dag – anno 2015 – er berømt for langt større projekter), og på mange måder er det vildt fascinerende at kunne skabe en TV-serie af det format, som “Alias” er – og lade den modnes og udvikle sig, så man bliver mere og mere opslugt, jo længere ind i serien man rejser…

alias 1

Jennifer Garner er som skabt til at varetage hovedrollen – Smuk og atletisk og med masser af talent for nærkamp… Hun er helt igennem fantastisk i rollen som Sidney Bristow…  Det bliver bestemt heller ikke ringere af, at Lena Olin dukker op på skærmen med sin medvirken som Sidney’s mor, Irina…  Med sin yndefulde og lettere mystiske optræden giver hun serien en helt ny dimension, og som publikum bliver man både forblændet af hendes udstråling, men også fascineret af hendes karakter-udvikling, hvor man på intet tidspunkt i sæson 2 aner, hvor man har hende henne…  Med de øvrige karakterer sker der også en udvikling, som først og fremmest er uforudsigelig og overraskende, og dette er kun med til at højne seriens kvalitative værdier…

alias 4

Ligesom første sæson starter anden sæson med et resumé for hvert afsnit, hvor det grundlæggende handlingsforløb skitseres op…  Herefter tager handlingen fart og man forføres af det spændende plot…

Jeg har set en del TV – og en del film gennem mine 42 leveår, men jeg har aldrig set noget, der ligner det, som jeg måtte opleve i sæsonens afsluttende afsnit (nummer 22)…  Dette afsnit er instrueret med energi og entusiasme – og efterlader seerne fuldstændig målløse efter at det sidste billede er løbet hen over skærmen…  Fantastisk og overvældende vil jeg sige – Det er et forrygende afsnit, som også teknisk set når nye højder, og som i den grad får blæst én så meget bagover, at man stort set glemmer tid og sted…  Jeg klappede af begejstring, da sæsonafslutningen var en realitet og det såkaldt sidste punktum i denne omgang var sat for serien…  Nu kan jeg (og forhåbentlig mange andre dedikerede tilhængere af serien) kun med stor forventning og glæde se frem til at skulle åbne op for tredje sæson…

alias 2

“Alias” sæson 3 får 7 ud af 7 stjerner.

 

 

 

 

 

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar