“Den gode dinosaur”

dino 1

Sommetider bliver man meget positivt overrasket over at se en film – Og med “Den gode dinosaur” må jeg sige, at jeg sågar blev meget positivt overrasket…  “Den gode dinosaur” er endnu en animeret produktion fra Disney-Pixar studios, og hvor er det herligt, når man formår at levere en historie, der både er rørende, dramatisk og gribende…

dino 5

Arlo er en lille langhalset dinosaur, der har det svært i familien…  For det første er han ret lille og bange – og han klarer sig heller ikke så godt som hans to søskende…  Arlo’s forældre vil ham det bedste i livet, og de presser lidt på for at han skal blive en modig dinosaur, der kan klare sig…  Ulykkeligvis vil skæbnen, at Arlo mister sin far under en voldsom storm, og kort efter bliver han selv væk fra sin familie…  Han er nu helt alene og må finde vej tilbage til sit hjem, men det er en lang og strabadserende tur, der venter ham – og heldigvis møder han en lille dreng ved navn Tut, der kan hjælpe ham…  De knytter et ubrydeligt bånd til hinanden og udvikler et venskab, hvor respekt og kærlighed får lov til at vokse – Og samtidig får Arlo også lov til at vokse i forhold til at lære om livet…

dino 4

“Den gode dinosaur” er en vildt charmerende animationsfilm…  Den er spækket med humoristiske øjeblikke, men samtidig også fyldt med virkelig rørende scener og også ret dramatiske momenter…  Tilsammen udgør hele herligheden en fantastisk lille film, som kan nydes af både store og små…

dino 2

Det er en fortælling om at vokse op – Om at turde træde ud i livet og lære at håndtere de strabadser, der skal overvindes og tage imod de knubs, som man skal modtage undervejs…  Det er en historie om dannelse, hvor man lærer at stå på egne ben, træffe de rigtige valg og lære af de forkerte…  Det er en historie om venskab, om sorg, om glæde, om familie og om at stå sammen i alt, hvad livet byder én…  Det er først og fremmest en fantastisk fortælling om at være modig – og turde konfrontere sin frygt…

dino 3

Disney har begået endnu et lille mesterværk med “Den gode dinosaur” – og jeg blev, som nævnt, i den grad virkelig meget positivt overrasket over filmen…  Den er skabt helt i den rette ånd, og der ligger et imponerende teknisk stykke arbejde bag filmen…  Den kan klart anbefales – Og bør ses af hele familien, stor som lille…  “Den gode dinosaur” er en af den slags film, der er lavet med hjertet det helt rette sted…

“Den gode dinosaur” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar