“Maleficent”

male 1

Disney kan noget helt særligt, når de laver film – De kan tryllebinde og skabe magi, og det med så mange detaljer, at man bliver fuldstændig slået omkuld ved første øjekast…

male 2
“Maleficent” (udtales i fire stavelser; Maa – le – fi – sent), er en formidabel fortolkning af det klassiske eventyr om Tornerose, hvor hovedpersonen dog er den onde fe, som forbander den lille prinsesse allerede fra spæd… Vi får her den sande historie om hvorfor den onde fe handler, som hun gør, og hvad der ligger til grund for hendes temmelig ucharmerende personlighed… “Maleficent” er historien, som den aldrig er blevet fortalt før, men det gør den bestemt ikke ringere… Det var på tide at få pustet liv i den gamle klassiske fortælling, og det er særdeles kærkomment, når det bliver gjort på en måde, så man for det første er tro mod ophavsmaterialet, samtidig med at man tænker ud af boksen i forhold til hvordan filmen skal vinkles – Det er jo genialt at omdrejningspunktet bliver den onde fe, (som egentlig ikke er helt så ond i virkeligheden)…

male 3
I den altoverskyggende hovedrolle ses Angelina Jolie, og hun er formidabel som Maleficent – Prangende og følelsesladet ud over alle grænser, hvor indlevelsen i rollen på en måde nærmest bliver symbiotisk med hendes væsen… (Jeg blev en lille smule forstyrret af Angelina’s høje og temmelig meget markede kindben, og kunne ikke lade være med at spekulere på, om de var ægte og i så fald, om hun selv synes, at det er pænt.) Angelina’s egen datter (Vivienne Jolie-Pitt) spiller Aurora (Tornerose) som 5-årig – en fantastisk debut…

male 4
Disney’s “Maleficent” skal ses, hvis man elsker eventyr, og hvis man vil opleve fortællerkunst af ypperste karat… Den er bestemt værd at kaste et blik på, og jeg garanterer, at man bliver imponeret og overvældet af det fantastiske arbejde, der er lagt i filmen… Det er virkelig beundringsværdigt… Nyd den…
“Maleficent” får 6 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar