“We are stille here”

we are 1

“We are still here” er en klassisk spøgelsesfilm blandet med nutidens blodige splatterfilm…

Et midaldrende par flytter ind i et forladt hus i New England, hvor de egentlig havde tænkt sig at falde til ro og leve tilværelsen i et helt anderledes stille tempo, end det de havde været vant til…  Dog viser det sig hurtigt, at huset, som de er flyttet ind i, ikke er et helt almindeligt hus, men et hus, hvor ondsindede spøgelser huserer…  Tilbage i 1859 skete der en frygtelig ulykke for den familie, som dengang levede i huset, men selvom de døde, så kunne de ikke helt forlade den jordiske verden, og en sælsom forbandelse lagde sig over dem, hvor de én gang, for hver gang der er gået 30 år, bliver vakt til live, for at opkræve den øvrige del af landsbyen deres retsmæssige bytte – og en hulens masse blod…  Landsbyens beboere er bekendt med denne særdeles frygtelige hemmelighed, og derfor annoncerer de hvert tredje årti altid efter nye ejere af huset, når tiden nærmer sig – og for den netop indflyttede familie bliver det en skæbnessvanger beslutning…

we are 4

Jeg havde høje forventninger til “We are still here”, men de blev kun til dels indfriet…  Jeg fandt ikke filmen helt dårlig, men den var heller ikke helt god…  Det helt store minus ved filmen er, at den er utrolig længe om at komme i gang…  Trods dens forholdsvis korte spilletid, så er vi over halvvejs inde i filmen, før den for alvor skifter gear og kommer i omdrejninger…  I den første halvdel af filmen danser den lidt rundt om den varme grød og vil gerne virke skræmmende ved at præsentere publikum for de spøgelsesagtige væsner, som huserer og hærger i huset, men det virker ikke rigtig efter hensigten, og man (eller jeg var i hvert fald) er tæt på at give op…  Man aner i bund og grund ikke, hvad der sådan går for sig, for det bliver man ikke rigtig bekendt med…  (Og det er måske en af de mere geniale elementer i filmen, at man netop bevidst har valgt først at afsløre bevæggrunden for spøgelsernes huseren til allersidst i filmen)…

we are 3

Da dog først filmen skifter gear lidt over halvvejs inde i filmen, så skal jeg da også lige love for, at der sker noget… Her ændrer filmen fuldkommen karakter, og skifter fra at være en mere eller mindre traditionel spøgelsesfilm til at fremstå som en hårdkogt splatter-film, hvor man rent faktisk også får fornemmelsen af, at filmen serverer noget uhygge samtidig…  I starten af filmen må jeg indrømme, at jeg spekulerede på, om jeg var blevet lidt for immun – lidt for hærdet – i forhold til at blive skræmt af genren, og derfor var det en meget velkommen oplevelse, at jeg fik fornemmelsen af decideret uhygge undervejs…  Jeg fandt dog ikke spøgelserne specielt skræmmende, men deres handlinger fik nakkehårene til at rejse sig og lod kuldegysningerne risle ned ad ryggen – og så fik blodet ellers lov til at sprøjte i vilde sprøjt og lemlæstelse blev defineret på en ny måde med filmens lidt usædvanlige gear-skifte lidt over midtvejsmærket…

we are 2

Alt i alt lander jeg “We are still here” som en ganske udmærket gyser, som både har gode øjeblikke, men som helt klart også er lidt lang tid om at komme i gang…

“We are still here” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar