“Zootropolis”

zoo 1

“Zootropolis” er en herlig blanding af humor, action og spænding, som foregår i et vanvittigt hæsblæsende tempo og som drager paralleller til aktuelle debatskabende temaer i vores samfund, samt har referencer til en hel del af de gode klassiske film…  “Zootropolis” er Disney’s nyeste produktion indenfor animation – og uden tvivl en meget vellykket én af slagsen…

zoo 4

Judy Hopps er en lille kanin, som har et brændende ønske om at blive politibetjent i den store by Zootropolis, hvor rovdyr og byttedyr lever side om side uden at slås…  Hun forfølger sin drøm og den går også i opfyldelse, men på grund af hendes størrelse får hun til opgave at fungere som parkeringsvagt, hvor hun langt hellere ville have været med i opklaringen af de 14 forsvundne dyr, som i politikorpset har den allerhøjeste prioritet…  Helt ufrivilligt kommer hun dog til at blive indblandet i en stor forbryder-sag, hvor hun beviser, at man ikke behøver at være stor og stærk for at opklare sagen…

zoo 5

Det er en noget anderledes tegnefilm, som Disney skyder på banen denne gang, men hvor er det en herlig en af slagsen…  Typisk har Disney’s succes været koncentreret meget om de store eventyr, men med “Zootropolis” viser de, at det også sagtens kan lade sig gøre at formidle en succesfuld historie, hvor grundlaget er helt nede på jorden… Der er proppet en hel del både charmerende, lidt skæve og lidt skøre, og også meget karakteristiske figurer ind i filmen, og tilsammen udgør de en herlig blanding, som sørger for at “Zootropolis” bliver en rigtig underholdende film…  Der er masser af humor i filmen, og det skyldes ikke mindst nogle af de figurer, som optræder i filmen, men også en del af dialogen og selve handlingen er der sparket en del humor ind i – (og hvem der ikke falder for dovendyrene, burde skamme sig)…

zoo 3

Ud over humoren indeholder “Zootropolis” en hulens masse tempofyldte action-scener, som er iscenesat med bravour – og som egentlig slår benene helt væk under én…  Disse scener er helt igennem gennemførte og meget nøje udarbejdede – hvilket filmen virkelig fortjener stor ros for…  Det er voldsomt imponerende animationsarbejde, teknisk veludført, meget levende og helt i tråd med, hvad der ellers ses i de store Blockbuster-film…  At filmen tillige er udstyret med en spændende og overraskende handling sætter bare prikken over i’et i filmen…  Der er nærmest ikke en finger at sætte på filmen i forhold til, hvor den skulle fejle – Og alligevel…

zoo 2

Jeg må indrømme, at jeg var meget begejstret for filmen – og synes, at den er rigtig god og vildt underholdende…  Og jeg har ved den søde grød set rigtig mange tegnefilm i løbet af mine 43½ år på bagen…  Især i de forgangne 17-18 år er det blevet til en hel del, hvor ens børn er vokset op og har slugt diverse animerede udsendelser råt, og hvor man mere eller mindre har været tvangsindlagt til på en eller anden måde at følge med i det, de fik set…  Og noget af det har været godt, mens andet har været decideret skidt…  Blandt det bedste har klart nok været de helt store produktioner, som både Disney, DreamWorks, Blue Sky, Sony og Pixar har sendt ud på markedet – og flere af dem har jeg været rigtig meget begejstret over…  “Zootropolis” ligger ikke helt deroppe, hvor de allerstørste animationsfilm befinder sig, men den lander alligevel oppe et sted, hvor man kan være bekendt at anbefale den videre – For det er uden tvivl en af de bedre af slagsen…

zoo 6

Stor som lille vil kunne fornøje sig med “Zootropolis”…  Og som en lille kuriositet, så har sangerinden Shakira indspillet titelsangen til filmen, som uden tvivl er en ørehænger – og som vil sparke lidt liv tilbage i hendes karriere… “Zootropolis” er en lille vinder…

“Zootropolis” får 6 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

2 Comments

    • Morten Knudsen

      Tak, for din tilkendegivelse… Det er altid glædeligt, når nogen er af samme opfattelse som en selv… Det var en meget positiv filmoplevelse at overvære “Zootropolis” – og mon ikke, at vi oven på denne succes skal forvente en fortsættelse..?

Skriv et svar