“The Wedding Day” (aka. “Committed”)

commit 1

Jeg er ikke helt så begejstret for de romantiske film, som spyttes ud på filmmarkedet for tiden – For ligesom med alle mulige andre genrer, så er det lidt blandet hvad angår kvaliteten af disse…  Heldigvis er der en del af dem, som overrasker meget positivt og som giver én et lille kick, men der er overvejende mange af filmene, som ender med at indeholde en plat historie, som enten er alt for forudsigelig eller decideret bare usammenhængende…  Hvad angår den cypriotiske film “The Wedding Day” (som af en eller anden årsag også hedder “Committed”), så er der tale om en ganske anderledes film, hvor det romantiske islæt dyrkes på en lidt sjov måde…

commit 2

En ung mand er taget på en lille køretur i det cypriotiske landskab…  Han er på vej til at skulle blive forlovet med en pige, som hans mor synes passer rigtig godt til ham…  Han har dog ikke specielt travlt med at komme hjem til forlovelsen, og på en belejlig måde samler han pludselig en bortløben brud op, som tilsyneladende er stukket af fra sit eget bryllup…  Dette møde mellem to mennesker udvikler sig i en retning, hvor kærligheden begynder at spire – og selvom de er vidt forskellige og på en mærkelig måde også irriterer hinanden, så fornemmer de begge to, at de ikke kan undvære hinanden igen…

commit 5

Det lyder sikkert meget klichéagtigt, sådan som handlingen ovenfor er skitseret op, og i bund og grund er det vel også tilfældet…  For spørgsmålet er, om man overhovedet er i stand til at lave en romantisk film, som ikke er kilchéagtig..? Der, hvor “The Wedding Day” skiller sig ud, er helt klart på den måde, som handlingen udvikler sig på…  I hele filmen er der kun to medvirkende, og det meste af tiden triller de rundt i en bil med vinden i håret og heftige diskussioner, som fører til mange følelsesmæssige udbrud fra begge parter…  Det romantiske får især lov til at udfolde sig i kraft af de to charmerende karakterer, som vi følger i filmen, men det solbeklædte landskab på Cypern er helt sikkert også med til, at man levende kan drømme sig til en romantisk ferie på denne dejlige ø…

commit 4

De to medvirkende i filmen bliver spillet af Orestes Sophocleous og Melia Kreiling – Og de leverer begge to en ganske præsentabel præstation, hvor rollerne synes som skræddersyet til de to…  Og når der nu kun er to medvirkende i filmen, så er der dermed også stor fare for, at man bliver træt af at se på dem – Men dette er heldigvis ikke tilfældet med Orestes og Melia…  Deres karakterer er interessante og byder også hver især ind med en god portion charme – og så udvikler filmen sig på en måde, hvor ens nysgerrighed hele tiden er vakt, og hvor man hele tiden gerne vil vide, hvad der for det første er gået forud for de to skæbners møde, men også hvad det fremtidige perspektiv er for dem…

commit 3

“The Wedding Day” ender således med at blive en ganske seværdig lille film, der med en spilletid på knap 1½ time ikke bliver overdreven lang eller langtrukken, men er tilpas afbalanceret i forhold til at kunne forblive en ganske underholdende film…  Dermed er det heldigvis lykkedes at lave en romantisk film, som hænger sammen og som overrasker positivt…  Helt oppe at ringe var jeg dog ikke, men helt tosset er “The Wedding Day” i hvert fald ikke…

“The Wedding Day” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar