“Antboy 3”

antboy 1

“Antboy 3” er den tredje filmatisering af Kenneth Bøgh Andersen’s populære børnebogsserie, og den fortsætter i samme stil, som de to foregående film…  Dog er historien lige blevet en anelse mere tynd og overfladisk – og i slutningen af filmen ser det egentlig ud til, at hele dette tredje kapitel har været en lang optakt til den fjerde film…

Pelle er en helt almindelig dreng med superkræfter…  Han er blevet bidt af en muteret myre og har således arvet en del af myrens fantastiske egenskaber…  Han har reddet sin by to gange fra superskurken Loppens forsøg på at overtage magten – og nu lader alt til at ånde fred og ro i den lille by…  Men det er det langt fra, for firmaet Exofarm har fået en ny chef, som pønser på at videreføre de planer, som Loppen i sin tid fik startet – Og det første hun har brug for er, at Loppen igen bliver sat på fri fod…  Antboy må igen træde til, men denne gang er modstanderen ikke helt så let at få bugt med…

antboy 2

Oscar Dietz fortsætter med at fungere i rollen som Pelle/Antboy – og selvom han rent fysisk udvikler sig og bliver ældre, så føles det som en helt naturlig del til filmens fortløbende handling…  Oscar leverer igen en ganske fin præstation i sin rolle som superhelt, men det er her i den tredje film lidt ligesom om, at hans karakter ikke er helt så fremtrædende, som i de to foregående film…  Han bliver en smule overskygget af både Loppen, der igen spilles meget overbevisende af Nicolas Bro, og af Exofarm’s nye chef, der spilles (en smule overdrevet) af Paprika Steen…

antboy 3

Jeg var egentlig ret begejstret for både den første og den anden film og var af den overbevisning, at Antboy-filmene ville vokse med tiden, hvilket jeg også blev bekræftet i med film nummer to, der avancerede en smule fra den første film…  Med film nummer tre er jeg dog ikke helt så overbevist…  Det er en ganske udmærket film, men den tager unægteligt et dyk i forhold til de to første film – og det er primært på det handlingsmæssige, at det sker…  Her i den tredje film er handlingen noget mere tynd og overfladisk – og hvis man skal være helt ærlig, så vil jeg også sige, at den er en smule barnlig…  Børn og yngre seere vil dog unægteligt have fornøjelse af at overvære filmen…

Egentlig er det en smule underligt, at filmen tager dette dyk, for instruktøren og manuskriptforfatteren er den samme, som i de to foregående film…  Jeg er dog, som jeg nævnte i starten lidt overbevist om, at denne tredje film skulle fungere som en lang opstart til et fjerde kapitel i serien om Antboy…  Jeg håber bare, at Kenneth Bøgh Andersen er tilfreds med resultatet – Antboy er trods alt hans opfindelse, og hans intention må helt klart være, at det filmiske medie stemmer godt overens med hans skrevne værker…

antboy 4

Jeg siger ikke, at “Antboy 3” er en decideret dårlig film – For det er den ikke, og jeg glæder mig også rigtig meget til at følge fortsættelsen af denne superhelte-saga, og så er det jo rigtig godt, at man stadig har hjemmeboende børn, så man har en god undskylding for også at se netop den slags film, der appellerer til børn og unge…

“Antboy 3” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar