“Aloha”

aloha 1

“Aloha” er en af de film, som er rigtig svære at skrive noget om…  Den handler om kærlighed og romantik, men blander også militære parametre ind i handlingen – og det bliver lidt en rodebutik efter min mening, hvor instruktøren ikke rigtig formår at fortælle den sukkersøde historie, som man egentlig havde forventet…

aloha 2

På en militærbase på Hawaii ankommer en dekoreret officer, spillet af Bradley Cooper…  Han bliver taget godt imod, og ikke mindst af to kvinder…  Den ene har han for tretten år siden haft et forhold til, og derfor er gensynet her meget kærkomment…  Den anden er en ung kvindelig officer, som skal bistå ham i en række administative opgaver, og dette får naturligvis også lov til at udvikle sig…  Pludselig opfager han, at han befinder sig midt mellem to kvinder, som begge to er kommet til at betyde noget i hans liv, men hvordan kan han vælge…?

aloha 3

Rent handlingsmæssigt scorer “Aloha” ikke de store point…  Den har enkelte øjeblikke, hvor man rent følelsesmæssigt bliver forført – og sågar rørt, men langt hen af vejen virker det, som om filmen ikke rigtig ved i hvilken retning den skal trække…

aloha 4

Selve iscenesættelsen er heller ikke videre prangende, hvor man nærmest kan kalde den for temmelig ordinær… Godt nok er der ind imellem øjeblikke, hvor især kameraføringen er lidt utraditionel, men i kraft af, at det ikke er en vedvarende, og dermed i mine øjne ikke et gennemgående bevidst valg, får mig til at tænke, at det er lidt venstrehåndsarbejde, som holdet bag filmen får præsteret…

aloha 6

Derfor er det udelukkende på skuespillerfonten, at filmen scorer sine point…  Her ser vi til gengæld også et hold af virkelig talentfulde og charmerende personligheder, som til trods for filmens mindre gode kvaliteter alligevel løfter filmens niveau med masser af gode skuespilspræstationer…  Først og fremmest har vi Bradley Cooper i hovedrollen, og han bliver bare bedre og bedre i hver film han er med i…  Rachel McAdams slog benene væk under mig med en pragtpræstation i “About time”, og i “Aloha” er hun bestemt også værd at bemærke…  Emma Stone, der senest har gjort sig bemærket som Peter Parker’s kæreste i “The Amazing Spider-man”-filmene leverer en meget intens og gennemført karakteristisk præstation her i “Aloha”…  Og så får vi lov til at opleve både Bill Murray og Alec Baldwin folde sig ud i filmen – og det er jo altid et kærkomment moment at opleve dem på film…

aloha 5

“Aloha” er til trods for de rigtig gode skuespilspræstationer og de få følelsesmæssige øjeblikke dog ikke en film, som jeg umiddelbart vil anbefale…  Hvis man vil se en romatnisk film, så synes jeg, at man skal finde et alternativ…

“Aloha” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar