“Villads fra Valby”

villads 1

“Villads fra Valby” er en ganske underholdende børne/familie-film, som især nok vil tiltale familier med børn i indskolingsalderen, hvor man med garanti vil kunne genkende en del af det, som foregår i filmen…

Villads er en fantasifuld, kreativ og initiativrig lille dreng, som skal til at starte i skole…  Hans forældre er meget overbærende med ham og alle hans idéer, og deres tålmodighed rækker langt…  De har den bedste tro på, at skolen er et godt sted for Villads, og at han nok skal få lært alle de vigtige ting, som kan bringe ham videre i livet…  Skolen er dog ikke helt så let for Villads – Han er en lille krudtugle, som hele tiden har gang i et eller andet, og som også giver sin lærer en del udfordringer…  I bund og grund får Villads dog bare fortalt sine omgivelser, hvordan han opfatter sin omverden, men det er rigtig svært at trænge igennem normerne…

villads 2

Jeg var ret underholdt af “Villads fra Valby” – (men jeg er jo også selv ansat i skoleverdenen) – og i bund og grund er filmen egentlig ret charmerende, omend den ikke er helt så anderledes eller forskellig fra så mange af de andre børnefilm, som bliver udsendt på det danske film-marked – (Her tænkes især på “Min søsters børn” og “Far til Fire”)…  Alligevel er “Villads fra Valby” en seværdig lille film, som man kan samle hele familien om at se…

Filmen er instrueret af Frederik Meldal Nørgaard, der med filmen også har sin spillefilmsdebut…  Og det er for så vidt en ganske glimrende en af slagsen, for hvis man kigger bag filmen, så virker den på flere planer…  Der er tænkt over alle detaljer og den er samtidig ret dynamisk og teknisk flot udført…  Frederik har flere roller bag sig som skuespiller, og med “Villads fra Valby” har han nu kastet sig ud i en helt ny rolle, og det kan kun udvikle sig i en positiv retning, hvis han fortsætter med at kaste sig over nye film-projekter…

villads 3

Luca Reichardt Ben Coker spiller rollen som Villads, og han kører den hjem alene på sin naturlige charme…  Han er som skræddersyet til rollen…  Iben Dorner og Frederik Meldal Nørgaard (som også instruerede) i rollerne som Villads’ forældre gør det også rigtig godt, og så er Kristian Ibler i rollen som lærer bare rigtig god også…

“Villads fra Valby” indeholder en lille kuriositet, hvor der er et lille tremandsorkester, bestående af en guitarist/sanger, en bassist og en percussionist, som af og til dukker op i filmen for med lidt sang og musik at føre filmen videre…

Alt i alt er “Villads fra Valby” en ganske god lille film, som skal ses af hele familien…

“Villads fra Valby” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar