“Into the Storm”

into 1

“Into the Storm” er endnu en tilføjelse til den lange række af katastrofe-film, som der gennem film-historien er blevet skabt…  I bund og grund minder den rigtig meget om “Twister” fra 1996, hvor Bill Paxton og Helen Hunt er på tornado-jagt tværs hen over USA – og selvom “Twister” efterhånden er en lidt ældre film, så holder den sig rigtig godt, men effekterne i “Into the Storm” er selvsagt en anelse bedre, da man på de næsten 20 år selvfølgelig har avanceret helt enormt på det tekniske, det grafiske og det visuelle, hvad angår special-effekter…

into 2

I en mindre by i USA kaldet Silvertown truer et voldsomt uvejr med at bane sig vej…  Befolkningen aner ikke, at uvejret vil føre en række altødelæggende tornadoer med sig, og for dem bliver det en decideret farlig situation…  Til gengæld er en gruppe tornado-jægere ovenud begejstret, da de på deres computer-skærme kan  følge udviklingen og ud fra målingerne konstatere, at de vil kunne blive vidne til en af de største tornadoer i menneskehedens historie… Snart er dagsorden for den lille gruppe jægere dog en helt anden, da de pludselig bliver midtpunktet for en helt usædvanlig redningsaktion…

into 3

Handlingsforløbet i “Into the Storm” er – som det kan læses af ovenstående – ganske banalt, og der er på den måde ingen overraskelser overhovedet…  Man kan – uden at fornærme nogen – godt sige, at “Into the Storm” er en smule plat skruet sammen på det handlingsmæssige, hvor der stort set kun sker forudsigelige ting, og hvor reaktionerne på de hændelser, som folk er vidne til, er alt for overdrevne…  Redningsaktionen bærer samtidig også præg af, at alt for meget tilfældigvis lykkedes, at løsningerne er lige for hånden og at det for så vidt også er alt for urealistisk, at de handler, som de gør…  Og det er egentlig brandærgerligt, for man kan slet og ret ikke se bort fra det – og i sidste ende bliver det en smule ødelæggende for filmens helhed…

into 4

Bedre bliver det ikke, da man så samtidig skal opleve, at skuespillerne ikke er specielt overbevisende eller særlig troværdige for den sags skyld…  Eneste levende eksempel på en nogenlunde hæderlig præstation kommer fra Sarah Wayne Callies, der er kendt fra TV-serierne “The Walking Dead” og “Prison Break”, hvor hun på en helt anden måde leverer kraftfulde præstationer…  I “Into the Storm” leverer hun dog ikke et stykke skuespil, hvor man tænker om hende, at hun har gjort et rigtig godt indtryk…  De øvrige medvirkende er dog langt dårligere end hende, og topmålet af dårligt skuespil kan opleves, da den unge Donnie, spillet af Max Deacon, forsøger at få liv i sin mobiltelefon, hvilket ikke lykkedes – Hold op, hvor jeg her krummede mine tæer…

into 5

Det, der redder filmen fra at fejle fuldstændig, er helt klart de computer-skabte special-effekter, som lukker os ind i en verden, hvor man på en gang både er fascineret, men også skræmt…  At opleve, hvordan naturens kræfter kan rumme så meget ødelæggelse – og at det går så hurtigt, at man rent faktisk ikke kan nå at redde andre end sig selv, er virkelig uhyggeligt…  Og disse elektronisk generede special-effekter er lykkedes – Og heldigvis for det, for ellers ville filmen kunnet være stemplet som en fiasko…  Men på nøjagtig samme måde som med “Twister”, så er det altså stormene, som er hovedattraktionen i filmene – Og man kan så også sige det samme om “2012” fra 2009, der også bød på en forholdsvis plat historie, men hvor det var selve ødelæggelserne og frembringelsen af de fantastiske natur-kræfter, som reddede denne film fra at ende som en katastrofe i sig selv…

into 6

Min mellemste søn på 15 år har set og bedømt lige omkring 1100 film på IMDB, som er den internationale film database – og han påstår, at jeg ikke bedømmer specielt mange film til under 4 stjerner…  Og han har ganske ret, men efterhånden har jeg fundet ud af, at kunne frasortere det værste (altså objektivt set) og så have et udgangspunkt, hvor man skal have en tro på, at filmen hører til i den gode ende…  Således også med “Into the Storm”, som så alligevel ikke formår at score højt nok til at kunne kaldes for en virkelig god filmoplevelse…

“Into the Storm” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar