“Ricki and The Flash”

ricki 1

Man kan sige meget om Meryl Streep, men én ting er især værd at fremhæve – Hun bliver bedre og bedre med alderen…  I “Ricki and The Flash” shiner hun som altid og leverer endnu en overbevisende og charmerende skuespilspræstation i rollen som afdanket rock-stjerne…

ricki 2

Ricki er fraskilt fra sin mand, der spilles af Kevin Kline…  Sammen har de tre børn, og fordi hu altid har været på farten som rock-stjerne, har hun aldrig rigtig været der som mor for dem…  Dette fører naturligvis en masse dårlig samvittighed og skyldfølelse med sig, og da hendes eksmand kontakter hende, fordi deres datter har selvmords-tanker, rejser hun straks til Illinois for at hjælpe til…  Hun opdager dog hurtigt, at hendes fravær som mor har sat dybe spor – og hun vender hurtigt tilbage til musikken for at finde trøst og for at drukne smerten…

ricki 5

Umiddelbart lyder ovenstående korte resumé ikke videre opløftende, men “Ricki and The Flash” er rent faktisk en film, som gør én i godt humør…  Dette skyldes ikke mindst de musikalske indslag, men naturligvis også, at man hele tiden aner, at udfaldet ender med at blive en af de lykkelige af slagsen…  I de indlagte musik-numre, hvor The Flash fremfører nogle af de store sange fra berømte kunstnere i deres egne versioner, er der fest og gang i den – og Meryl Streep har den helt rette udstråling til at fremføre sangene som en rock-stjerne skal fremføre dem…  Hun brillerer på scenen og tilfører filmen en ægthed, som kun få filmskuespillere kan gøre det…  Størsteparten af filmen er dog ikke underlagt musikken, men er centreret omkring det følelsesmæssige drama, der udspiller sig i den splittede familie, hvor forskellige valg i livet har gjort tilværelsen rigtig svær for flere familiemedlemmer…  I disse scener leverer Meryl Streep også en både stærk og overbevisende præstation, hvor hun rent følelsesmæssigt formår at påvirke publikum, så man rent faktisk bliver berørt af situationerne…  Heldigvis er det hele ikke blot en stor omgang sentimental suppe, men der er også indlagt en del afdæmpet humor, som gør det hele lidt nemmere at sluge…

ricki 2

Når Ricki optræder på scenen, har hun følgeskab af The Flash, som tæller en trommeslager, en bassist, en keyboard-spiller og en guitarist…  Sidstnævnte spilles af selveste Rick Springfield, der siden starten af 1970’erne selv havde succes som rock-musiker, og flere af hans sange spilles stadig på diverse radiokanaler den dag i dag…  Han er stadig aktiv musiker, men tilbage i 1985 havde han, efter min mening, sit største hit…  “Celebrate Youth” hed nummeret, og det røg direkte ind på førstepladsen på min egen lille top-liste…  (Her er et link, så du kan høre sangen: https://www.youtube.com/watch?v=yvJ1g-gImaQ)…  Rick Springfield har ud over sin karriere indenfor musikken også haft succes i diverse spillefilm og TV-serier, og senest altså med “Ricki and The Flash”, hvor han leverer en god og opløftende præstation ved siden af den fantastisk overbevisende Meryl Streep…

ricki 4

“Ricki and The Flash” er instrueret af Jonathan Demme, som nok må siges at have haft sin største tid som film-instruktør i starten af 1990’erne, hvor han både gav os “Ondskabens øjne” (som velfortjent indbragte ham en Oscar) og “Philadelphia”, hvor Tom Hanks spiller en mand, som er ramt af den forfærdelige sygdom AIDS…  I den lange mellemliggende periode fra 1993 til 2015 har han instrueret et par spillefilm, men har primært koncentreret sit filmarbejde omkring afsnit til forskellige TV-serier og dokumentariske spillefilm…  Med “Ricki and The Flash” er han tilbage med en herlig film, som er iscenesat med stor behændighed, hvor han endnu en gang får vist sit potentiale… Jonathan Demme rammer helt rigtigt med “Ricki and The Flash” og man får med garanti en underholdende filmoplevelse, men også en fed musikoplevelse, når numre som “American Girl”, “Drift away”, “My love will not let you down” og “Keep playing that rock’n roll” får frit løb ud af dine højtalere…  Jeg elsker film som denne – og ikke mindst for musikkens skyld – og “Ricki and The Flash” levede heldigvis fuldstændig op til mine forventninger…  “Ricki and The Flash” er med andre ord en god film, som jeg ikke mener, man bør gå uden om…  Man bliver bestemt ikke skuffet, hvis man er til fest og farver blandet med sentimental romantisk dramatik…

“Ricki and The Flash” får 5 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar