“Gåsehud”

gåsehud 1

“Gåsehud” er en underholdende og forfriskende børnegyser, der leverer en god historie, og som byder på et par overraskelser undervejs…

gåsehud 4

En teenager og hans mor flytter ind i et nyt hus, og snart opdager han, at der foregår noget lusket i nabohuset, hvor en pige bor alene sammen med sin far…  Han vælger at undersøge sagen, og opdager at der i huset er et større bibliotek, hvor bøgerne er forsynet med hængelåse…  Tilfældigvis kommer han til at bryde låsen på én af bøgerne, og så starter balladen…  Hængelåsen skulle nemlig sørge for, at monstret i bogens handling ikke skulle kunne slippe fri…  Snart slipper flere monstre løs, og derfor må drengen sammen med naboens datter lægge planer for at genindfange de undslupne væsner, før alt håb for menneskeheden er forbi…

gåsehud 3

Der er fart på i filmen, og det hele er sat flot op, hvor der også er kræset specielt godt for de mange special-effekter, som især monstrene er blevet vakt til live ved hjælp af…  Historien er spændende og ret underfundig også – især da man i filmen oplever, at en ægte forfatter – (nemlig R.L. Stine) – er omdrejningspunktet for handlingen…  Her spilles R.L. Stine af Jack Black, og han formår at skabe humor i alt, hvad han medvirker i, og “Gåsehud” er ingen undtagelse…  I én enkelt scene møder vi dog også den ægte R.L. Stine – og komisk er det, da Jack Black udbasunerer en hilsen til forfatteren, hvor han omtaler ham som mr. Black, og hvor forfatteren til gensvar udtaler Jack som mr. Stine (udtales: Stein)…

gåsehud 2

Der er talrige detaljer i “Gåsehud”, som er ret gode og har den rette effekt, men desværre har plathederne også sneget sig ind, hvilket efter min mening godt kunne være blevet sparet væk…  Det er ødelæggende for helheden – og især fordi “Gåsehud” ellers kunne have været en film, som havde fortjent en ekstra stjerne…  Generelt er det dog en underholdende film at overvære – og til trods for at der er monstre med, så er den på ingen måder skræmmende…  De fleste af monstrene fremstilles på en overdrevent komisk måde – og især havenisserne sørger for at ansigtsmusklerne bliver brugt…  Pak de mindste i seng – og nyd “Gåsehud” med dine større børn…

“Gåsehud” får 4 ud af 7 stjerner.

starstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar