“A good marriage”

marriage

Der er ikke specielt meget at skrive om “A good marriage” – slet og ret fordi filmen ikke er specielt interessant og ej heller særlig inspirerende…  Umiddelbart lød plottet dog ganske indbydende på mig og historien er også baseret på en novelle skrevet af én af mine absolutte yndlingsforfattere – selveste Stephen King – men begge dele til trods, så fejler filmen desværre til rigtigt at falde i min smag…

marriage 2

Darcy og Bob har været gift i 27 år, og deres kærlighed for hinanden er til stadighed spirende…  Bob er revisor, mens Darcy er hjemmegående, og da hun, imens hendes mand er på forretningsrejse, tilfældigvis finder et hul i muren i deres garage, hvori der befinder sig en æske indeholdende kørekort fra forskellige savnede kvinder, går det op for hende, at hendes mand er seriemorder…!!!  Hvordan skal hun lige tackle at leve med den viden, og hvordan skal hun kunne lade som ingenting, når han kommer hjem..?  At gå til politiet er ikke en mulighed for hende, da hun er bange for, at de vil påstå, at hun har haft kendskab til hans ugerninger gennem længere tid…

marriage 4

“A good marriage” er som nævnt baseret på en novelle af Stephen King, som blev udgivet i samlingen “Full Dark, No Stars” i 2010…  Jeg har ikke selv læst novellen, da den ikke er udgivet på dansk, men jeg er sikker på, at handlingsforløbet i filmen følger handlingsforløbet i novellen ret godt…  Det er en klassisk historie om en kvinde, som har hævn i tankerne, efter at hun i en vis grad føler sig snydt og bedraget af sin ægtemand (hvilket er omdrejningspunktet i samtlige fire noveller i bogen)…  Joan Allen spiller hovedrollen som Darcy, og hun leverer en ganske udmærket skuespilspræstation, selvom den ikke er videre prangende…  Først og fremmest skyldes det nok, at hendes karakter ikke er specielt troværdig og at den udvikling, som hun gennemgår, ikke er logisk…  Hun er ledsaget af Anthony LaPaglia, som spiller Bob – og som er den karakter i filmen, som vi på ingen måde skal føle nogen sympati med…  LaPaglia leverer også en ganske udmærket præstation, men igen er også hans karakter for tyndt fremstillet og det gør, at han bliver tam og utroværdig som seriemorder…

marriage 5

Stephen Lang spiller en syg og afdanket betjent, som er på sporet af morderen, og hans ledetråd er en lap papir med seriemorderens navn på – “Beadie” står der – og det skal så få publikum til at gætte med på en gåde, som i slutningen bliver afsløret, og som drejer hele plottet i en helt anden retning, end den vi troede…  Specielt avanceret er det dog ikke, og efter min mening er det ødelæggende for filmen, at det ikke kom frem tidligere, da man med afsløringen af sammenhængen bliver henledt til at synes, at der er endnu mindre troværdighed at finde i den samlede helhed, som filmen udgør…  Lang’s karakter spiller også først en afgørende rolle i de sidste ti minutter, og jeg (og det øvrige publikum) kommer umiddelbart til at tænke, hvor pokker han har været hele filmen igennem…

marriage 3

Som det kan læses af ovenstående anmeldelse, så er “A good marriage” ikke nogen specielt god film – Og efter min mening går man ikke glip af noget, hvis man vælger at springe den over, hvis det skulle falde én ind, at man ville overveje at starte med at se den…

“A good marriage” får 3 ud af 7 stjerner.

starstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar