“Prison Break – Sæson 2”

prison 1

Sæson 2 fortsætter hvor den hæsblæsende første sæson slap. og gennem de 22 afsnit, som anden sæson består af, er både farten, tempoet, spændingsniveauet og overraskelsesmomenterne så vanvittig højt, at man på det nærmeste bliver ret så forpustet – “Prison Break” er uden tvivl et af TV-seriernes højdepunkter…

prison 2

Efter at være undsluppet fra Fox River Statsfængsel er de 8 fanger jaget vildt…  Både FBI, CIA og de lokale politimyndigheder leder med lys og lygte efter fangerne, der også har indset, at det har været nødvendigt at bryde op i mindre grupper…  Således er flere af dem nu overladt til sig selv og skæbnen vil afgøre om det hele falder ud til deres begunstigelse eller om de igen ender bag lås og slå…  Michael Scofield og Lincoln Burrows er de to brødre som handlingen er centeret omkring, og nettet omkring dem strammes mere og mere efterhånden som afsnittene ruller hen over skærmen…

prison 4

Der er masser af tempofyldt action, nervepirrende spænding og dramatiske højdepunkter fordelt over de 22 afsnit af anden sæson, og her må jeg indrømme, at manuskriptforfatterne virkelig har gjort sig gevaldig meget umage med at få det hele til at hænge sammen…  Der er ikke et eneste øjeblik, hvor der bare er anstrøget af kedsomhed undervejs i handlingsforløbet – og det er voldsomt interessant at følge udviklingen af samtlige 8 flygtede fanger, hvor de hver især holder håbet om friheden højt…

PRISON BREAK: Sara (Sarah Wayne Callies, C), Michael (Wentworth Miller, R) and Lincoln (Dominic Purcell, L) must keep looking over their shoulders in the PRISON BREAK episode "Chicago" airing Monday Feb. 5 (8:00-9:00 PM ET/PT) on FOX. ©2007 Fox Broadcasting Co. Cr: Bill Matlock/FOX

“Prison Break” er på alle måder også ekstremt velspillet af samtlige medvirkende, hvor især Sarah Wayne Callies, Robert Knepper og William Fichtner er fremtrædende i overbevisende roller her i sæson 2…  Charmerende Sarah Wayne Callies spiller doktor Sara Tancredi, som i første sæson hjalp Michael Scofield med at flygte, og hun fortsætter med at have voldsomme problemer som følge deraf her i anden sæson…  Robert Knepper spiller den psykopatiske T-Bag, som ingen kan regne med, og som bliver udstødt af den flygtende gruppe af fanger som den første, hvilket naturligvis giver ham den bedste anledning til også at have en sekundær dagsorden, der handler om hævn…  William Fichtner spiller FBI-agent Alex Mahone, som indædt og hævngerrig jager de to brødre – Hans optræden på skærmen er virkelig bastant og på mange måder skræmmende, men netop dette gør Fichtner vanvittig overbevisende – og minder en del om Christopher Walken i nogle af hans bedste roller…  Hans karakter-udvikling er uden at overdrive yderst interessant – og på alle måder overraskende…

prison 5

Wentworth Miller, som spiller Michael Scofield, leverer en ganske fremragende præstation, men der er ikke rigtig udvikling i hans karakter – og derfor bliver han ikke den mest interessante karakter i person-galleriet…  Dominic Purcell, der spiller Michael’s bror Lincoln Burrows, er velvalgt i rollen, som en hårdfør og handlekraftig mand, men hans præstationer ikke videre prangende – Han er for stoneface-agtig og unuanceret i sine udtryk til virkelig at brænde igennem, og absolut ikke nogen Robert De Niro…  Amaury Nolasco, der spiller Fernando Sucre, er ligeledes velvalgt til sin rolle – Hans karakter er naiv, men også viljefast, hvor han indædt kæmper for at finde tilbage til sit livs udkårne…  Rockmond Dunbar i rollen som C-Note leverer også en overbevisende præstation – og hans karakter er også interessant på mange planer, hvor han finder tilbage til sin kæreste og deres fælles datter…  Jeg er også nødt til lige at nævne Wade Williams, der spiller fængselsbetjenten Brad Bellick, som var den øverst-ansvarlige for gruppen af undslupne fanger – Om nogen så gennemgår han en meget interessant udvikling (eller lad os kalde det en overraskende forandring)…

prison 6

Alt i alt lever anden sæson af “Prison Break” fuldt ud op til forventningerne – og det er en frisk drejning, at samtlige 22 afsnit foregår uden for fængslet, hvor man i første sæson fulgte fangernes planlægning af flugten inde bag murene i Fox River…  Jeg var begejstret for første sæson, og fik mig en meget positiv overraskelse med serien – og anden sæson er bestemt ikke nogen skuffelse…  Man glæder sig til at se hvert eneste afsnit, og kan næsten ikke vente med at se, hvordan hele scenariet fortsat udvikler sig i henholdsvis tredje og fjerde sæson…  Uden at afsløre for meget, så slutter anden sæson med, at samtlige fanger er tilbage i fængsel – men det hele har dog også lige taget en drejning, som man på ingen måder forventer det – Det er jo netop det, der gør serien så spændende og interessant…

“Prison Break” – Sæson 2 får 7 ud af 7 stjerner.

starstarstarstarstarstarstar

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar