“24 timer – Sæson 9”

24 1

Tju-bang og waaaauuuvvv for en fantalastisk niende sæson af den action-spækkede, uhyggeligt spændende og neglebidende nervepirrende TV-serie “24 timer”…
Siden sæson 8 sluttede tilbage i 2010, er der gået 4 år, og den tidligere CTU-agent Jack Bauer, spillet af Kiefer Sutherland, er gået i eksil i London, efter at have myrdet russiske diplomater… Snart bryder helvede løs, da den amerikanske præsident er på visit i London, hvor terrorister har planer om at gøre livet rigtig surt for ham… Samtidig er CIA på sporet af Jack, og pludselig er det hele vendt på hovedet, da Jack er den eneste, som kan redde præsidenten fra forfald…

24 3
Der er skruet totalt meget op for både fart og spænding i sæson 9, som til modsætning fra de tidligere sæsoner også kun indeholder 12 afsnit mod de øvrige sæsoners 24 afsnit… Historien er voldsom og aggressiv – og fyldt med masser af overraskelser og nervepirrende øjeblikke, hvor den ene cliffhanger overgår den næste… Historien er genialt udtænkt af det sædvanlige team af manuskriptforfattere på serien, og det er formidabelt skruet sammen, således at der er blevet blandet hændelser fra tidligere sæsoner ind i handlingen… Jeg havde ikke troet, at man kunne overgå tidligere rigtig gode og overbevisende sæsoner i serien, men den niende sæson, som har fået undertitlen “Live another day” har gjort det – og mere til… Det er simpelthen genialitet ud over alle grænser, samtidig med at der leveres en vanvittig og turboladet historie, der aldrig til dags dato er set så ond og modbydelig som i denne…

24 5
Gamle kendinge som Chloe, (spillet af Mary Lynn Rajskub), Audrey (spillet af Kim Raver) og James Heller (spillet af William Devane) er som sædvanlig i topform, mens et nyt ansigt i serien, CIA-agent Kate Morgan (forfriskende spillet af Yvonne Strahovski), leverer en brilliant skuespilspræstation og falder vanvittigt godt ind i serien, som gennem hende også får en ny dimension – det er sgu et scoop…

24 4
Kiefer Sutherland er også i topform som Jack Bauer, og hans rolle og karakter er bare under konstant udvikling her i niende sæson… Så intet er som det plejer at være…
Jeg var en lille smule forhåndsindtaget over for denne niende (og antageligt sidste) sæson i serien, og havde en underlig overbevisning om, at den ikke ville kunne nå de samme højder, som andre af seriens sæsoner… Men jeg har måttet sande, at den mildest talt overgår de øvrige sæsoner – og overraskende nok ryger den direkte ind på en førsteplads… Det her er TV, når det er bedst og jeg var blæst fuldkommen omkuld over den formåen og det niveau, som filmskaberne har været i stand til at løfte serien op på… Det er eminent og simpelthen bare fantastisk…
Man påregner ikke at der kommer en tiende sæson af serien, men derimod har man store planer om at lave en såkaldt spin-off, hvor Jack Bauer gæsteoptræder, og hvor Chloe O’Brian er med på sidelinjen, men hvor hovedrollerne tildeles en helt tredje part (please, let it be Kate Morgan ;-))

24 2
Hvis man er til spændingsmættede, nervepirrende og også politisk sofistikerede action-serier, så er der ingen tvivl om, at man bliver nødt til at hoppe ombord på “24 timer”… Jeg har været underholdt af serien i sammenlagt 138 timer – og det har uden tvivl været al tiden værd…
Jeg havde gerne set, at man kunne levere endnu en sæson af serien, men ellers må jeg sige, at “Live another day” får sat et bragende flot punktum for serien… Wow…
“24 timer – Live another day” (sæson 9) får 7 ud af 7 stjerner.

Gennemsnit
0 ud af 7 stjerner. 0 har stemt.

Skriv et svar